Χαρδαλιάς: Περιορισμοί κυκλοφορίας στις παραλιακές ζώνες της Πάτρας και του Βόλου

0
0
0
s2smodern

Τον περιορισμό κυκλοφορίας των πολιτών σε Πάτρα και Βόλο ως μέτρο πρόληψης διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς. Πιο συγκεκριμένα περιορίζεται για 14 ημέρες η κυκλοφορία στην Παραλιακή ζώνη της Πάτρας στο Νότιο Πάρκο και στην Πλάζ Αγιάς. Από Δευτέρα, μετά από σχετικό αίτημα του δήμου Βόλου τίθενται περιορισμοί στην κίνηση των πολιτών και στην παραλία του Βόλου. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί στην Ε12 προβλήτα στον Πειραιά όπου έδεσε το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από τους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι 121 είναι θετικοί στον ιό ( δύο έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο) και 261 είναι αρνητικοί.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η υγεία όλων όσων βρίσκονται στο πλοίο είναι εξαιρετική και ότι στις 7.00 το απόγευμα θα ξεκινήσει η διαδικασία για την απομάκρυνση όσων βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς θα μεταφερθούν μέχρι το βράδυ σε τρία ξενοδοχεία και οι υπόλοιποι που βρέθηκαν θετικοί θα παραμείνουν σε καραντίνα μέσα στο πλοίο και θα παρακολουθούνται από ιατρικό προσωπικό του ΕΟΔΥ.

«Είμαστε στο τέλος της αρχής για τα μέτρα»

«Είμαστε στο τέλος της αρχής, θα υπάρξει μέση, θα υπάρξει και τέλος», δήλωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα. «Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας. Δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε εφησυχασμό τα δεδομένα, εξαρτάται από εμάς το αν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν παραπάνω μέτρα. Είμαι χαρούμενος, αλλά θα το κρατήσω μέσα μου. Είμαστε χαρούμενοι, αλλά μπορεί πολύ γρήγορα να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Δεν θέλω να δω στην πατρίδα μου να απογοητευτούν επειδή κάποιοι είπαν μέσα τους ότι τέλειωσε». «Αν εφησυχάσουμε, θα μας διαλύσει γρήγορα. Είμαστε στο τέλος της αρχής, θα υπάρξει μέση, θα υπάρξει και τέλος», είπε και συνέχισε: «Δεν θα μείνουμε κλειδωμένοι για πάντα μέσα αλλά αυτή τη στιγμή αυτά τα μέτρα σώζουν ζωές κάθε μέρα» Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Αν παραμείνουμε συνεπείς δεν υπάρχει λόγος για νέα μέτρα. Χρειάζεται να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις κινήσεις μας μέχρι το τέλος. Αυτό είναι το μόνο εργαλείο για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού».

Ενημέρωση, Μέτρα, Πανδημία, Χαρδαλιάςe-genius.gr ...intelligent web software