Η πληγή των Τεμπών θεραπεύεται με δικαιοσύνη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών που σημαδεύτηκαν από τη μαζική δολοφονία

Οι γονείς, οι συγγενείς, οι φίλοι των 57 συνανθρώπων μας που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη δεν πρόκειται να λησμονήσουν ό,τι έχει συμβεί, να καλύψουν με άλλον τρόπο την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων. Απαιτούν, ωστόσο, να αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει το κράτος σε εκείνους. Μέχρι τώρα, τα αρμόδια κρατικά όργανα και οι θεσμοί όχι μόνο έδειξαν την… παραδοσιακή αδιαφορία, την οποία επιδεικνύουν σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά διεφάνη η πρόθεση ταχύτατου κουκουλώματος των κυβερνητικών ευθυνών. Μάλιστα, οι χειρισμοί από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, της Δικαιοσύνης και των ΜΜΕ έγιναν αντικείμενο σφοδρής αποδοκιμασίας από το Ευρωκοινοβούλιο, που ενέκρινε καταδικαστικό ψήφισμα σχετικά με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Οι συγγενείς των θυμάτων, που μίλησαν για το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο, κατήγγειλαν τις χυδαίες ειρωνείες τις οποίες άκουσαν ακόμα κι από Αρεοπαγίτες – κι αυτό είναι δείγμα τέλειας παρακμής ενός θεσμού που θεωρείται δομικό στοιχείο του πολιτεύματος. Το ψήφισμα και το ενδεχόμενο της επιβολής κυρώσεων στην Ελλάδα από την Ε.Ε. κινητοποίησαν με χαρακτηριστική καθυστέρηση την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, που ζητά από τους ανακριτές στη Λάρισα να λάβουν υπ’ όψιν τις καταγγελίες οικογενειών των θυμάτων, αλλά και τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν νέες πτυχές της υπόθεσης.

Στο πλευρό των οικογενειών που σημαδεύτηκαν από τη μαζική δολοφονία στα Τέμπη βρίσκεται σύσσωμη η ελληνική κοινωνία. Η εκστρατεία συλλογής υπογραφών με το αίτημα να μη συγκαλυφθεί η υπόθεση και να γίνει άρση της υπουργικής και βουλευτικής ασυλίας των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων έχει στεφθεί με επιτυχία και συνεχίζεται. Μέχρι τώρα είναι περισσότεροι από 775.000 οι Ελληνες που έχουν συνυπογράψει αυτό το αίτημα. Η αποφασιστικότητα, ο πόνος, το πείσμα και το δίκιο που κουβαλούν εντός τους οι χαροκαμένοι συγγενείς των θυμάτων εμπνέουν το πανελλήνιο και έχουν συγκινήσει πολλούς ανθρώπους και εκτός Ελλάδας.

Η πληγή των Τεμπών, σε επίπεδο κοινωνικό, θεσμικό και κοινωνικό, δεν θα κλείσει αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη.

TAGS: