Μετανάστες και ιός εισβάλουν στη Χίο

0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Ανάστατη είναι η κοινωνία του νησιού της Χίου από το πρωί της Πέμπτης 2 Απριλίου. Το πρώτο επίσημο κρούσμα εντοπίστηκε στο νησί σε έναν στρατιωτικό. Το εφιαλτικότερο όμως σενάριο είναι αυτό που θέλει είκοσι από τους τριάντα μετανάστες που αποβιβάστηκαν από σκάφος προερχόμενο από την Τουρκία, να είναι φορείς.

Η είδηση δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί αλλά σε συνδυασμό με την «ανακάλυψη» 23 κρουσμάτων στη δομή της Ριτσώνας δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Μιλώντας με κατοίκους της Χίου, μας αποκάλυψαν τα εξής συγκλονιστικά : "Οι τηλεοράσεις δεν λένε τίποτα ή απλά ψεύδονται. Οι ροές των μεταναστών από την Τουρκία όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί αλλά και αυξάνονται καθημερινά, ειδικά μετά την «ηρεμία» στον Έβρο. Για κάθε έναν που διώχνουν στην ενδοχώρα, δυο καινούργιοι αποβιβάζονται. Είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας και φοβόμαστε πως όταν βγούμε θα δούμε ένα νησί, σε χειρότερη κατάσταση από πριν. Μπορεί οι εμμονικά φιλελεύθεροι της κυβέρνησης να έχουν κλείσει τους Έλληνες στα σπίτια, να τους σταμάτησαν τις δουλειές τους και την καθημερινότητά τους, να τους έδιωξαν από τις εκκλησίες και να τους προσφέρουν οικονομικά ψίχουλα.

Το εφιαλτικότερο σενάριο όμως, τώρα αρχίζει να φαίνεται. Η υγειονομική «βόμβα» που λέγεται μετανάστευση αρχίζει να σκάει. Οι ροές αλλοδαπών όχι μόνο δεν σταματούν, αλλά αυξάνονται καθώς η Τουρκία θέλει να καθαρίσει το έδαφος της περισσότερο τώρα, από εν δυνάμει φορείς.

Και η Ελλάδα τι κάνει;

Ακούει για αυστηροποίηση των μέτρων κυκλοφορίας και παράταση των οικονομικών και περιοριστικών μέτρων. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετρούν κρούσματα, η κυβέρνηση περηφανεύεται ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και κανείς τους δεν έχει σκεφτεί(;) να μας πει τι γίνεται στα μεταναστευτικά κέντρα που απλώνονται σε όλο το έδαφος της χώρας. Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν κρούσματα σε αυτούς που προέρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου και αντικειμενικά δε συμμορφώνονται ή αδυνατούν να πάρουν μέτρα;

Η πρώτη «βόμβα» έσκασε στη Ριτσώνα η δεύτερη μάλλον θα είναι στη Χίο, αλλά για ειδικά μέτρα που θα αφορούν τους λαθρομετανάστες ουδείς λόγος, καμία εικόνα, καθόλου ενημέρωση. Για όλα εξάλλου φταίνε οι Έλληνες που βγαίνουν βόλτες και είναι ανυπάκουοι σύμφωνα με τους εμμονικά φιλελεύθερους της ΝΔ. Από κοντά και οι ιδεοληπτικά ανθρωπιστές της αριστεράς που κάνουν την πάπια, προφανώς για μην «αυξήσουν τον ρατσισμό των Ελλήνων».

Όμως αυτοί οι Έλληνες, οι ακρίτες των νησιών και του Έβρου, και οι κάτοικοι των πόλεων και των χωριών που τους φορτώνουν με κέντρα υποδοχής, έχουν δείξει ότι ξέρουν να αντιστέκονται. Τα πρόσφατα επεισόδια σε Λέσβο, Χίο και Σάμο ίσως να ήταν απλά ένας πρόλογος του τί έχει να ακολουθήσει ασχέτως μέτρων, προστίμων και εντολών.

Χίος, Λαθρομετανάστες, Πανδημίαe-genius.gr ...intelligent web software