x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τέμπη: Συγκλονίζει ο δρομέας που έτρεξε από την Αθήνα μέχρι το «σημείο μηδέν» στη μνήμη των θυμάτων

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Tα ξημερώματα της Τρίτης ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο υπερμαραθωνοδρόμος Νίκος Κόντης, ο οποίος έτρεξε την απόσταση Αθήνα – Τέμπη, με αφορμή τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ο κ. Κόντης ξεκίνησε τον αγώνα του από το πρωί του Σαββάτου, για να διανύσει 400 χιλιόμετρα και να φτάσει στο «σημείο μηδέν», όπως είπε, της τραγωδίας. Την Τρίτη (27/2), βρέθηκε στη γενέτειρα του, στο Ζάππειο Λάρισας όπου και έγινε δεκτός από τους συγχωριανούς του,.

Η προσπάθειά του έγινε υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες.

«Έγινε ένα έγκλημα εδώ, πρέπει να το θυμόμαστε! Πρέπει να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε παθητικοί και να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να συνεργαστούμε για το καλό των παιδιών μας», είπε στις δηλώσεις του ο δρομέας.

Με ποιες εκδηλώσεις τιμάται η μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδίας
Τετάρτη 28-2-2024: 24ωρη γενική απεργία
Με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους-αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια» η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία για τις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, επομένως τη μέρα εκείνη καμία πτήση από και προς ελληνικό αεροδρόμιο δεν θα εκτελείται. Θα εξυπηρετούνται μόνον οι πτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο, δηλαδή οι αεροδιακομιδές, ειδικές πτήσεις και οι υπερπτήσεις.

Στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί διαδήλωση για την Τετάρτη στις 10.30 το πρωί στο Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Αριστοτέλους.

Παρασκευή 1-3-2024: Εκδήλωση-συζήτηση για τα Τέμπη στο ΕΚΘ
« Ένας χρόνος μνήμης και οργής είναι το θέμα της συζήτησης στην εκδήλωση μνήμης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 19.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Βαγγέλης Βλάχος, αδελφός θύματος, ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηγεωργίου, ο Δημήτρης Μπερμπεργιάννης μέλος του συνδέσμου συνταξιούχων μηχανοδηγών Μακεδονίας –Θράκης και η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη.

Στη Θεσσαλία
Εκδήλωση μνήμης με τον Μάριο Φραγκούλη
Tελετή μνήμης για τους 57 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας προγραμματίσει για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο τόπο της τραγωδίας με παρόντες του συγγενείς των θυμάτων. Στην εκδήλωση ο Μάριος Φραγκούλης θα ερμηνεύσει μελωδίες για τους ανθρώπους που χάθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάριος Φραγκούλης έχασε στο δυστύχημα των Τεμπών έναν παιδικό του φίλο.

Εκδήλωση και από φοιτητές στην Καρδίτσα
Ένας χρόνος μετά τη σκοτεινότερη ημέρα από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι «Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού» και «Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής» Καρδίτσας διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης. Θα μιλήσουν συγγενείς των θυμάτων, φοιτητές και καθηγητές. Θα γίνει απαγγελία ποιημάτων από μαθητές και φοιτητές. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου στις 18.00 μ.μ. στο κινηματοθέατρο Καρδίτσας (Ανδρέα Παπανδρέου).

Κυριακή 3 Μαρτίου: «Δρόμος μνήμης για τα θύματα των Τεμπών με τερματισμό στο σημείο «μηδέν» διοργανώνεται την Κυριακή 3 Μαρτίου. Αφετηρία θα είναι το 2ο χλμ. Λάρισας – Συκουρίου και ο τερματισμός θα γίνει στο σημείο – «μηδέν». «Ως ένδειξη αλληλεγγύης αλλά και απαίτησης να αποδοθεί δικαιοσύνη στη μνήμη των 57 αδικοχαμένων θυμάτων θα βρεθούμε στο σημείο ‘μηδέν’ στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα των μελών του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023», αναφέρουν οι διοργανωτές – μέλη της Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση (Α.Ρ.ΠΑ). Και προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους ότι όσοι Θεσσαλονικείς θέλουν να συμμετέχουν στη συμβολική εκδήλωση «θα ναυλωθεί λεωφορείο που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο, την Κυριακή το πρωί, 3 Μαρτίου.

Τρίκαλα: Πλήθος κόσμου τίμησε τη μνήμη των τριών κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη
Yπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στα Τρίκαλα για τα τρία κορίτσια που χάθηκαν στα Τέμπη, την Αναστασία, τη Θώμη και τη Χρύσα, αλλά και τα υπόλοιπα αδικοχαμένα παιδιά του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, είπαν το βράδυ της Τρίτης δεκάδες πολίτες στα Τρίκαλα.

Η οικογένεια Πλακιά ζήτησε μέσω ανάρτησης στον κόσμο να προσέλθει στην κεντρική πεζογέφυρα της πόλης και μαζί να προσευχηθούν για την ανάπαυση των ψυχών των τριών κοριτσιών.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software