x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μαρία Καρυστιανού στo AFP: Προσπαθώ να συμφιλιωθώ με τον θάνατο του παιδιού μου

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αύριο, στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη, μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Το δυστύχημα και η απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών, στην πλειοψηφία τους κάτω των 30 ετών, συγκλόνισε την κοινή γνώμη και λειτούργησε ως σοκ βυθίζοντας την κοινωνία στο πένθος, ενώ παράλληλα οδήγησε σε πολυήμερες κινητοποιήσεις πανελλαδικά, τις μεγαλύτερες της τελευταίας δεκαετίας.

Οργή και αγανάκτηση ήταν τα συναισθήματα των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους τις εβδομάδες που ακολούθησαν, στις ιστορικών διαστάσεων πορείες διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε άκρη της χώρας.

Από τότε, 34 σιδηροδρομικοί υπάλληλοι έχουν διωχθεί, αλλά δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κανέναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

Δύο από αυτούς, συμπεριλαμβανομένου του σταθμάρχη της Λάρισας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπήρξαν λάθος χειρισμοί μετά από ανάκριση την επομένη της καταστροφής, βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση για “ανθρωποκτονία από αμέλεια”. Η δίκη τους αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Έναν χρόνο μετά, οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν μέρος σε τελετή στον τόπο του δυστυχήματος την Τετάρτη, ενώ έχει ανακοινωθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία στο δημόσιο τομέα.

Μετά τη συγκλονιστική της κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή και τη συνέντευξη στο NEW 24/7, η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγων θυμάτων του δυστυχήματος και μητέρα η ίδια της 20χρονης Μάρθας που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, μίλησε στο AFP για τις ευθύνες των πολιτικών που, κατά την άποψή της, “άφησαν τα τρένα να λειτουργούν επικίνδυνα”.

Ήξεραν ότι υπήρχε κίνδυνος θανάτουΔεν μπορούν να μιλούν για αμέλεια“, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Μαρία Καρυστιανού, η οποία σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα μέσα Φεβρουαρίου κατηγόρησε “τους ενόχους (…) που δεν τιμωρούνται στην Ελλάδα”.

“Προσπαθώ να συμφιλιωθώ με τον θάνατο του παιδιού μου”, λέει στο AFP η Μαρία Καρυστιάνου, με τα μάτια της γεμάτα δάκρυα καθώς ανακαλεί στη μνήμη τη φοιτήτρια κόρη της που επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη με το μοιραίο τρένο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software