x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κραυγή αγωνίας από κτηνοτρόφους: «Έρχονται αυξήσεις 60%»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αγωνιούν οι κτηνοτρόφοι για την ΚΑΠ αλλά και τα μέτρα της κυβέρνησης για τους αγρότες. Μάλιστα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στο MEGA η αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Μυρτώ Λύκα, «η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για εμάς». Η ίδια μάλιστα σημείωσε ότι το φθηνό αγροτικό ρεύμα που υποσχέθηκε η κυβέρνηση «είναι το μεγαλύτερο τρικ που θα μπορούσε να γίνει ποτέ στην Ιστορία».

Όπως ανέφερε, «ο πρωθυπουργός είπε: “Για δύο χρόνια πάρτε 9-11 λεπτά και μετά συμβόλαιο για άλλα οκτώ χρόνια το οποίο το 1/3 της τιμής θα είναι αυτή και τα άλλα 2/3 θα τα καθορίζει ο πάροχος». Εμείς πού ξέρουμε ότι αύριο ο πάροχος δεν θα ζητήσει 30 λεπτά;».

 

«Δεν μπορεί το ελληνικό μοσχάρι να παίρνει 40 ευρώ και το εισαγόμενο 250 ευρώ»
Στη συνέχεια η Μυρτώ Λύκα αναφέρθηκε στο κόστος παραγωγής, προαναγγέλλοντας αυξήσεις έως 60% στα προϊόντα αν δεν γίνει κάτι από την κυβέρνηση. «Δυστυχώς από μόνοι μας δεν μπορούμε να ρίξουμε το κόστος παραγωγής. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα με το κόστος παραγωγής λέμε στον κόσμο δυστυχώς λέμε στον κόσμο ότι θα πρέπει να κάνουμε αύξηση 60% στα προϊόντα μας. Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας για να μην πληρώσει τελικά ο Έλληνας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Για την αγρανάπαυση και τις ελληνοποιήσεις τόνισε ότι οι αγρότες μιλούν για αυτά τα ζητήματα, όπως και για τη διαχείριση της ΚΑΠ. «Μία ΚΑΠ που επιδοτεί τα εισαγόμενα ζώα και αφήνει τα δικά μας στον στάβλο χωρίς τροφή. Δεν μπορεί το ελληνικό μοσχάρι να παίρνει 40 ευρώ και το εισαγόμενο 250 ευρώ», υποστήριξε η Μυρτώ Λύκα.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software