x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις έπληξαν στόχους των Χούθι στην Υεμένη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις έπληξαν χθες Σάββατο θέσεις των Χούθι στην Υεμένη, ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, συνεχίζοντας την στρατιωτική δράση κατά του κινήματος που εξαπολύει επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των χωρών που είτε έλαβαν μέρος στην επιχείρηση είτε παρείχαν υποστήριξη, επλήγησαν 18 θέσεις των Χούθι σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες της Υεμένης. Οι στόχοι περιελάμβαναν υπόγειες αποθήκες πυραύλων και άλλων οπλικών συστημάτων, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ραντάρ και ένα ελικόπτερο.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ανέφερε ότι οι επιθέσεις είχαν στόχο να πλήξουν και να υποβαθμίσουν περαιτέρω τις δυνατότητες των Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν. «Θα εξακολουθήσουμε να καθιστούμε σαφές στους Χούθι ότι θα υποστούν συνέπειες εάν δεν σταματήσουν τις παράνομες επιθέσεις τους, οι οποίες βλάπτουν τις οικονομίες (κρατών) της Μέσης Ανατολής», τόνισε.

Από τον Νοέμβριο, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης βάζουν στο στόχαστρο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, που κατ’ αυτούς συνδέονται με το Ισραήλ, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software