x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Κατέκλυσαν το Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι, διαδηλώνοντας για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Φορώντας τις στολές εργασίας και έχοντας τα καπνιστήρια ανά χείρας, ζητούν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να δώσει βάση στα αιτήματά τους, καθώς, όπως καταγγέλλουν, η μελισσοκομία απειλείται με αφανισμό.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης των μελισσοκόμων έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και το υπουργείο Μεταφορών για να εκθέσουν τα αιτήματά τους.

 

Συγκεκριμένα, οι μελισσοκόμοι απαιτούν διοικητικά μέτρα για την ιχνηλασιμότητα του εισαγόμενου μελιού, αποφορολόγηση καυσίμου, αρση των περιοριστικών Πυροσβεστικών διατάξεων, άρση περιορισμών τοπικών Δασαρχών, επιδότηση επικονίασης, πλήρη ένταξη στην ΚΑΠ και το πρασίνισμα, αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ολική αποζημίωση σε απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο, κίνηση μελισσοκομικών φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση, όταν οι διαδηλωτές πληροφορήθηκαν πως η αστυνομία είχε μπλοκάρει περίπου 30 φορτηγά συναδέλφων τους στη λεωφόρο Καβάλας, παρά το γεγονός πως, όπως κατήγγειλαν οι μελισσοκόμοι, είχε δοθεί άδεια.

 

«Τα αιτήματά μας είναι να μας επιτρέψουν να δουλέψουμε στα δάση, να σταματήσουν αυτές οι διατάξεις που λένε για απαγόρευση των καπνιστηρίων μετά τις 11. Είναι ότι πιο άδικο. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε χωρίς το καπνιστήριο. Όπως ο χειρουργός δεν μπορεί να κάνει επέμβαση με το νυστέρι», δήλωσε ο κ. Γρηγοριάδης αντιπρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software