x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πολάκης: Καταθέτει αγωγή κατά Γεωργιάδη – «Για όσες αθλιότητες εκστόμισε»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αγωγή εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη προτίθεται να καταθέσει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης με αφορμή τα όσα συκοφαντικά έχει εκστομίσει εναντίον του εν μέσω της δίκης για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παράλληλα, όσον αφορά τις χυδαίες συμπεριφορές σε βάρος ενός Συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, ο Παύλος Πολάκης καλεί τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Άδωνη Γεωργιάδη, που εκθέτει καθημερινά την Κυβέρνησή του πλέον κι εντός δικαστικού χώρου.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πολάκης κατέθεσε στη δίκη για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας Άδωνι Γεωργιάδη στο ΥΥ.

Να θυμίσουμε ότι αφορμή για την αίτημα του Π. Πολάκη να καταθέσει, υπήρξε η πρωτοφανής απόφαση του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) να ανακαλέσει προηγούμενη απόφασή του να παραστεί ως υποστήριξη της κατηγορίας στην δίκη, αμέσως μετά την μετακίνηση του κ. Γεωργιάδη στο ΥΥ.

Κατά την κατάθεση του ο Π. Πολάκης με στοιχεία ανέδειξε ότι:

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι 22 που προσλήφθηκαν είχαν προηγούμενες σχέσεις με τον Α. Γεωργιάδη μέσω των επιχειρήσεων του και απασχολήθηκαν στο γραφείο του στο Υπουργείο Υγείας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ χρησιμοποιήθηκε καθώς είχε το “know how” σε τέτοιες διαδικασίες από εποχής Χατζάκη το 2005, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος είχε συμπληρώσει το όριο των μετακλητών υπαλλήλων που δικαιούνταν από το νόμο στο υπουργείο.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΕ (Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών), υπάρχουν πλειάδα πλαστογραφημένων μεταγενέστερα στοιχείων, προκειμένου να καλυφθούν οι παράνομες προσλήψεις.

Οι 22 του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν πληρώνονταν από υποτιθέμενη χορηγία αλλά από την κρατική επιχορήγηση του ΚΕΕΛΠΝΟ δημιουργώντας ζημία στο δημόσιο.

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο προκειμένου να στείλει δια της παρουσίας του μήνυμα, φαίνεται ότι ενοχλήθηκε από τα όσα άκουσε καθώς η προσωπική του φρουρά επιτέθηκε στο δικηγόρο του Π. Πολάκη κ. Γιάννη Απατσίδη. Όταν ζητήθηκε από τον κ. Απατσίδη να συλληφθούν με αυτόφωρη διαδικασία, αυτοί φυγαδεύτηκαν με τη βοήθεια του κ. Γεωργιάδη, ώστε να μην λογοδοτήσουν.

Ο Π. Πολάκης, θα συνεχίσει την κατάθεση του στις 13/3 και επιμένει στην κατάθεση αγωγής εναντίον του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος εν μέσω της συγκεκριμένης δίκης, είχε το θράσος να κατηγορήσει τον Υπουργό που έδιωξε τους εργολάβους από τα Νοσοκομεία, για μαύρο χρήμα.

Σε αναλυτική γραπτή δήλωση, δια μέσω του δικηγόρου του Γ. Απατσίδη, ο Παύλος Πολάκης αναφέρει τα εξής:

Κατά την σημερινή δικάσιμο, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, όπου κλήθηκα για να καταθέσω ως μάρτυρας κατηγορίας, με ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου, και σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, κατόπιν αιτήσεώς μου, που υποβλήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο, κ. Γιάννη Απατσίδη, διά της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κατέθεσα ενόρκως σχετικά με το τεράστιο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ και των παράνομων διορισμών επί Υπουργίας του Άδωνι Γεωργιάδη. Απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις, που μου υποβλήθηκαν από την έδρα, και προσκόμισα συγκλονιστικά στοιχεία, που συνηγορούν στην ορθότητα του αμετάκλητου παραπεμπτικού Βουλεύματος σε βάρος των κατηγορουμένων.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, παρών στην αίθουσα του Δικαστηρίου, της δημόσιας συνεδρίασης, ήταν και ο Άδωνις Γεωργιάδης, καίτοι είναι νυν Υπουργός Υγείας, και παράλληλα έχει συνδράμει στην «τακτοποίηση» κάποιων εκ των κατηγορουμένων σε θέσεις ευθύνης, παρά τις αμετάκλητες υποδικίες τους.

Όπως έχει δημοσιοποιηθεί, ο ΕΟΔΥ, ως αρμόδιος φορέας, ανακάλεσε την απόφασή του να παραστεί ως υποστήριξη της κατηγορίας στην διεξαγόμενη δίκη, αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ οι προηγούμενες Διοικήσεις του επί της Κυβέρνησης της Ν.Δ. είχαν αποφασίσει τη δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας, επί τω τέλει να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι.

Η εν λόγω κατά πλειοψηφία απόφαση του ΕΟΔΥ είναι σκανδαλώδης, και υποστασιοποιεί τις αξιόποινες πράξεις της παράβασης καθήκοντος κι ενδεχομένως της απιστίας, και ήδη διερευνάται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατά πληροφορίες.

Εξελισσομένης της δίκης, κι ενώ υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ εμού και του Δικαστηρίου, αλλά και σε όλους τους παράγοντες της δίκης, εκ μέρους μου, υπήρξαν λεκτικές επιθέσεις σε βάρος μου από άνδρα Δικηγόρο συγκεκριμένων κατηγορουμένων, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχώς μόρφαζε, ειρωνευόταν, σχολίαζε και μετακινείτο προς τα έδρανα των δικηγόρων των κατηγορουμένων, χωρίς καμία επίσημη ιδιότητα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν παρών στο Δικαστήριο, προκειμένου, εκτός των άλλων, όπως διαφαίνεται, να επιχειρήσει να επηρεάσει αθέμιτα την κρίση του Δικαστηρίου, ώστε να αποδεχθεί το αίτημα που υπέβαλε ο προαναφερθείς Δικηγόρος, για κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή μου με τον ίδιο τον νυν Υπουργό Υγείας, αίτημα για το οποίο εγώ φυσικά και δεν έχω λόγο ούτε καν να σχολιάσω.

Παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η αποδοχή ή μη ενός τέτοιου προκλητικού αιτήματος, το οποίο υποβλήθηκε, κατά τη γνώμη μου, προκειμένου πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα να μετατραπούν ως δήθεν προσωπική κόντρα μεταξύ δύο (2) πολιτικών προσώπων, για να μετατοπιστεί το βάρος της έρευνας, ενώ πρόκειται για κακουργηματικές πράξεις, που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο, και όχι μόνον στην παρούσα δίκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρευρισκόταν στην αίθουσα του Δικαστηρίου, ακούγοντας την ένορκη κατάθεσή μου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως έγινε αντιληπτό από δημοσιογράφους, απλούς πολίτες, αλλά και δικηγόρους, κι εν γένει κάθε παρευρισκόμενο, η αίθουσα ήταν κατάμεστη από άτομα της προσωπικής ασφάλειας του Άδωνι Γεωργιάδη, τα οποία κάθονταν προκλητικά στην είσοδο της μικρής αίθουσας του Εφετείου Αθηνών, χωρίς καμία τήρηση διακριτικότητας.

Κατά τη διάρκεια της καταθέσεώς μου, και αφού πρώτα βεβαιώθηκε προφανώς ότι αυτή μαγνητοφωνείτο κανονικά, καθώς ειπώθηκε κάποια στιγμή από την κα Γραμματέα της έδρας, ότι ενδεχομένως και να μην είχε καταγραφεί, από τεχνικό σφάλμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού σηκώθηκε με θυμό και βία από το κάθισμα, απευθύνθηκε, ωρυόμενος, προς το Δικαστήριο, μεμφόμενος Αυτό για τη διαδικασία που ακολουθείτο, δηλαδή αφήνοντας αιχμές ότι οι κ.κ. Δικαστές παρανομούσαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, χωρίς ο κ. Πρόεδρος να αντιδράσει.

Τότε, ο παρευρισκόμενος στο ακροατήριο πληρεξούσιος δικηγόρος μου, κ. Γιάννης Απατσίδης, ο οποίος με συνέδραμε να συλλέξω νόμιμα στοιχεία, για να υποβοηθήσω στην αποκάλυψη της Αλήθειας, που επιδιώκεται να συγκαλυφθεί, ακόμη και διά της παράνομης απουσίας των συνηγόρων υποστήριξης κατηγορίας του ΕΟΔΥ από τα έδρανα της πολιτικής αγωγής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υποχρέωση σύνταξης έκθεσης, αρμοδίως, για τέλεση πολύ σοβαρών αδικημάτων, κατ’ άρθρο 39 Κ.Π.Δ., αντέδρασε, λέγοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο για έναν οποιονδήποτε πολίτη, πολλώ δε μάλλον νυν Υπουργό της Κυβέρνησης, του αρμόδιου μάλιστα Υπουργείου, αφενός να διαταράσσει την συνεδρίαση, αφετέρου να προσβάλλει τους κ.κ. Δικαστές και να επιχειρεί αθέμιτα να τους επηρεάσει, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Εκείνη τη στιγμή, σύσσωμη η ασφάλεια του Άδωνι Γεωργιάδη, και ουχί οι κ.κ. Αστυνομικοί της αιθούσης, ούτε φυσικά με απόφαση του Δικαστηρίου ή του κ. Εισαγγελέα, οι οποίοι ομολογουμένως ευρέθησαν ενώπιον μίας πρωτόγνωρης κατάστασης, με αποκλειστική υπαιτιότητα του υπαιτίου της μη υποστήριξης της κατηγορίας, Άδωνι Γεωργιάδη, μέλους της Κυβέρνησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για το τι αυτό νοηματοδοτεί, άρπαξαν βίαια τον Δικηγόρο, κ. Γιάννη Απατσίδη, απωθώντας τον, προκειμένου να εκδιωχθεί από την δικαστική αίθουσα, και στη συνέχεια, κι εκτός αιθούσης, άρχισαν να τον «τραμπουκίζουν», να τον απειλούν και να προσβάλλουν τον εσώτερο πυρήνα της προσωπικότητάς του.

Όταν ζητήθηκε από τον κ. Απατσίδη να συλληφθούν, αφού του δώσουν τα στοιχεία τους, εκείνοι αρνήθηκαν και φυγαδεύτηκαν με την ψυχική συνέργεια του Άδωνι Γεωργιάδη, ώστε να μην λογοδοτήσουν στον φυσικό τους Δικαστή, κατά το στάδιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Εν συνεχεία, όπως πληροφορήθηκα αρμοδίως, έγιναν αντιθεσμικές παρεμβάσεις από συνεργάτη του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ώστε ο κ. Απατσίδης να μην δώσει συνέχεια στο περιστατικό, όπου έλαβαν χώρα κι έτερα πρωτόγνωρα περιστατικά και καταστάσεις, άξια διερεύνησης από κάθε αρμόδια Αρχή.

Η δίκη συνεχίζεται στις 13-03-2024 κατόπιν διακοπής και δεσμεύομαι απέναντι στον Ελληνικό Λαό, ότι θα προσκομίσω έτι συγκλονιστικότερα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ λειτουργούσε μία παραθεσμική ομάδα, καταλήστευσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί και άλλη δίκη, με 77 παράνομες προσλήψεις, στην οποία οι ίδιοι Δικηγόροι δεν παρουσιάστηκαν, για να εκδικαστεί κατ’ εξαίρεση, αφού προφανώς είτε δεν ζητήθηκε άδεια από τον Δ.Σ.Α., είτε αυτή απορρίφθηκε, πράγμα που πρέπει να διερευνηθεί, καθώς οι Συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, που πλήττονται από τα μέτρα της Κυβέρνησης, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται επί ίσοις όροις.

Στην ζωή μου, είτε ως πολιτικός άνδρας, είτε ως πατέρας, είτε με οποιαδήποτε ιδιότητά μου, δεν διαπραγματεύτηκα ποτέ την Τιμή και την Υπόληψή μου, ούτε την Αξιοπρέπεια και την Εντιμότητά μου, και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να επιχειρήσει να την σπιλώσει, γι’ αυτό και θα στραφώ πρώτη φορά δικαστικά σε βάρος του Άδωνι Γεωργιάδη, αναθέτοντας στον Δικηγόρο, κ. Απατσίδη, την κατάθεση αγωγής σε βάρος του, για όσες αθλιότητες εκστόμισε τελευταία σε βάρος μου, κινούμενος πρωτίστως με κίνητρο την υποστηρικτική δράση του υπέρ των κατηγορουμένων.

Ως άνθρωπος και πολιτικός, άμα, δεν πρόκειται να ανεχθώ ή να επικροτήσω διά παραλείψεως έστω τέτοιες χυδαίες συμπεριφορές, σε βάρος ενός Συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, και γι’ αυτό αφενός καλώ τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Άδωνι Γεωργιάδη, που εκθέτει καθημερινά την Κυβέρνησή του, πλέον κι εντός δικαστικού χώρου, αφετέρου θέλω να πιστεύω ότι θα τοποθετηθούν θεσμικά οι Δικαστικές Ενώσεις, ο Δ.Σ.Α. και όλα τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software