x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Και άλλο pass από την κυβέρνηση – Αφορά παιδιά γυμνασίου – 300 ευρώ για να γυμναστούν

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το Υπουργείο Παιδείας καθιερώνει ένα νέο επίδομα, το sports pass, ύψους 300 ευρώ που απευθύνεται σε μαθητές Α Γυμνασίου με τελικό στόχο την ενεργό συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, όπως προαναγγέλλεται μέσω του ετήσιου σχεδίου δράσης του αρμόδιου Υπουργείου, αναμένεται να ενεργοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024 το «Sport Pass», ένα voucher στον αθλητισμό, που θα δοθεί για πρώτη φορά σε παιδιά οικογενειών από χαμηλότερα οικονομικά στρώματα προκειμένου να έχουν το δικαίωμα στην άθληση σε σωματεία της περιοχής τους.

Το εν λόγω voucher ύψους 300 ευρώ απευθύνεται σε περίπου 35.000 μαθητές της Α Γυμνασίου όλης της χώρας που θα πληρούν οικογενειακά εισοδηματικά κριτήρια χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δοθεί περαιτέρω διευκρινήσεις για τα κριτήρια αυτά.

Πρόκειται για μια οικονομική ενίσχυση που εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και ανάδειξης του αθλητισμού στην κοινωνία. Οι μαθητές που θα το λάβουν έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software