x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Στην «κατάψυξη» η Κίνα: Το θερμόμετρο έδειξε μείον 52 βαθμούς Κελσίου – Ρεκόρ ψύχους από το 1960

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η θερμοκρασία έσπασε ρεκόρ 64 ετών στην μακρινή δυτική περιοχή της Κίνας Σιντζιάνγκ, αγγίζοντας τους μείον 52,3 βαθμούς Κελσίου, εν μέσω ψύχους και διαταραχών στην κυκλοφορία μετά τις διακοπές για τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά. Αρκετές περιοχές της Κίνας δίνουν μάχη με τον ακραίο παγετό καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν από τους εορτασμούς μιας εβδομάδας για τη μεγαλύτερη γιορτή του έτους. Λίγο πριν ξεκινήσει, οι χιονοθύελλες και η παγωμένη βροχή είχαν καθηλώσει ταξιδιώτες σε σιδηροδρόμους και οδικά δίκτυα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το ορόσημο της Κυριακής στον δήμο Tuerhong της κομητείας Fuyun ήταν το χαμηλότερο από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία στο Σιντζιάνγκ, ξεπερνώντας τη θερμοκρασία μείον 51,5 C που καταγράφηκε στις 21 Ιανουαρίου του 1960. Τον περασμένο Ιανουάριο η χαμηλότερη εθνική θερμοκρασία (μείον 53 C) καταγράφηκε στο Mohe, μια πόλη στη βορειοανατολική επαρχία Χειλονγκζιάνγκ.

 

Μετά από αρκετές ημέρες κρύου και χιονιού, 853 χιλιόμετρα δρόμων έχουν επηρεαστεί στην περιοχή του Αλτάι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. Αυτό ώθησε τις αρχές να στείλουν 47 οχήματα και 86 διασώστες για να απομακρύνουν το χιόνι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών δείχνουν ότι οι περιοχές της Εσωτερικής Μογγολίας και του Σιντζιάνγκ, μαζί με τις επαρχίες Λιαονίνγκ, Τζιλίν και Χεϊλονγκιάνγκ έχουν κλείσει 43 τμήματα οδών και 623 σταθμούς διοδίων, ανέφερε το CCTV τη Δευτέρα.

Οι εθνικές μετεωρολογικές αρχές αύξησαν την προειδοποίηση για παγωμένες καιρικές συνθήκες στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο, ανέφερε η εφημερίδα Global Times, με σφοδρές χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα μέχρι την Πέμπτη. Στις περιοχές που θα δοκιμαστούν ανήκουν τμήματα της Εσωτερικής Μογγολίας, της βορειοανατολικής Κίνας, της κεντρικής επαρχίας Χουμπέι και του Χουνάν στο νότο, πρόσθεσε.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα της Κίνας τον περασμένο χρόνο κυμαίνονταν από αμμοθύελλες έως καταρρακτώδεις βροχές και καύσωνες που έσπασαν ρεκόρ το καλοκαίρι, καθώς και αρκετούς τυφώνες. Το Σαββατοκύριακο, σφοδρές αμμοθύελλες σκέπασαν αρκετές πόλεις στην περιοχή Nινγκτσιά Χουι, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσάς της, Γιντσουάν.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software