Παναγία η Επτάσπαθη: Η Εικόνα που θεραπεύει καρδιές – Τα θαύματά της

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Άγιος ΠαΐσιοςΚαι μόνον το κεφάλι σου να ακουμπήσεις σε μία εικόνα, θα βρεις παρηγοριά. Όταν ασπάζεται ο άνθρωπος με ευλάβεια τις άγιες εικόνες, ζωγραφίζονται οι Άγιοι μέσα του και τυπώνωνται στην καρδιά του, με τον ασπασμό που κάνει με την καρδιά του, ρουφάει μέσα στην καρδιά του όχι μόνον την Χάρη του Χριστού, της Παναγίας ή των Αγίων, αλλά και τον Χριστό ολόκληρο ή την Παναγία ή τον Άγιο, και τοποθετούνται πια στο Τέμπλο του Ναού του. «Ναός του Αγίου Πνεύματος είναι ο άνθρωπος». Όποιος έχει πολλή ευλάβεια στην Παναγία, ακούει το όνοµα Της και αλλοιώνεται.

Ή, αν το βρη κάπου γραµµένο, το ασπάζεται µε ευλάβεια και σκιρτάει η καρδιά του. Μπορεί να κάνη ολόκληρη Ακολουθία µε έναν συνεχή ασπασµό στο όνοµα της Παναγίας. Και όταν προσκυνά την εικόνα Της, δεν έχει την αίσθηση ότι είναι εικόνα, αλλά ότι είναι η ίδια η Παναγία, και πέφτει κάτω λειωµένος, διαλυµένος από την αγάπη Της. Εάν το καταλάβαιναν αυτό οι άνθρωποι, πόση χαρά θα αισθάνονταν, πόση δύναμη θα έπαιρναν!

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της «Πραΰνουσας ή Απαλύνουσας τας κακάς (σκληράς) Καρδίας» (“Умягчение злых сердец”) ή της «προφητείας του Δικαίου Συμεών»(“Симеоново проречение”) ή «το γαλήνεμα των κακών ψυχών», συμβολίζει την εκπλήρωση της προφητείας του Δίκαιου Γέροντα Συμεών: Ιδού ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών εν τω Ισραήλ και εις σημείον αντιλεγόμενον. και σου δε αυτής την ψυχήν διελεύσεται ρομφαία,όπως αν αποκαλυφθώσιν εκ πολλών καρδιών διαλογισμοί. (Λουκάν β’35).
Απεικονίζει την Μητέρα του Θεού με τα επτά σπαθιά, ή θλίψεις, με τρεις λόγχες ή σπαθιά στον δεξιό ώμο και τρεις στον αριστερό και ένα σπαθί να τρυπάει την καρδιά της από κάτω. Στην Αγία Γραφή, ο αριθμός επτά, συνήθως δηλώνει την πληρότητα και την αφθονία. Σε αυτήν την περίπτωση όμως έχουμε την πληρότητα των απέραντων θλίψεων, του πόνου της καρδιάς, που ένιωσε η Θεοτόκος στην διάρκεια της επιγείου ζωής της.
Η θλίψη της ψυχής της ήταν τόσο μεγάλη ώστε όλα τα βάσανά μας να φαίνονται ασήμαντα ή μικρά σε σύγκριση με τα βάσανά της. Γι’ αυτό η Παναγία είναι ετοίμη βοηθός και παρηγοριά στις θλίψεις μας.

Μια παράδοση στην Ρωσία αναφέρει ότι «αυτή η Εικόνα προστατεύει το σπίτι από αρνητικές δαιμονικές ενέργειες και κυρίως από τον φθόνο», και γι’αυτό συνήθως την τοποθετούν στην πόρτα. Έχει την χάρη να προστατεύει όποιον την επικαλείται και να σταματάει κάθε κακό που τον απειλεί, από μαγείες – πειρασμικές ενέργειες, βασκανίες, γλωσσοφαγιές, κατάρες, από ασθένειες – ψυχικές διαταραχές, πλάνες, αδικίες και απάτες πάσης φύσεως.
Η Αγία Εικόνα, τιμάται στις 2 Φεβρουαρίου και την Κυριακή των Αγίων Πάντων.
Παρόμοια εικόνα είναι της Παναγίας «με τα επτά σπαθιά» (“Семистельная”) απεικονίζεται με τρεις λόγχες ή σπαθιά στον δεξιό ώμο και τέσσερα σπαθιά στον αριστερό κι η οποία τιμάται στις 13 (26) Αυγούστου.

 

Πως εμφανίστηκε το Άγιο Μύρο στο αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνας

Στις 2 Μαίου 1998, ένα κορίτσι ονόματι Αναστασία Μπασαρίνα, ήταν στην αγιοποίηση της Αγίας Ματρώνας της Μόσχας με την μητέρα της. Ένιωσε ότι ήθελε να αγοράσει μία χάρτινη εικόνα της Μητέρας του Θεού, κολλημένη σε ξύλο. Στην διάρκεια της αγιοποίησης τοποθέτησε την εικόνα πάνω στα άγια λείψανα της Αγίας Ματρώνας·.
Η Εικόνα φυλασσόταν σε ένα διαμέρισμα της Μόσχας, της Μαργαρίτας Βολόμπιεβ, σύζυγο του Σερκέϊ Λεονόντοβιτς Φορμίν (ο συνοδεύων την εικόνα).
Λίγο καιρό αργότερα η Εικόνα έγινε σαν ζωντανή. Αναβλύζει από αυτήν τόσο πολύ μύρο, που το μαζεύουν με τα λίτρα. Η Αγία Εικόνα αντιδρά σε ο,τι συμβαίνει στον κόσμο. Η Εικόνα πριν από τραγικά γεγονότα, αναβλύζει αίμα. Έγινε εξέταση και έδειξε ότι το αίμα είναι ανθρώπινο, της πρώτης ομάδας .

Στις 12 Αυγούστου 2000, την ημέρα αυτή βυθίστηκε το υποβρύχιο «Κούρσκ», εμφανίστηκαν κηλίδες αίματος τόσες που θα μπορούσαν να συλλέγονται σε ένα βαμβάκι. Έμειναν οι πληγές στον αριστερό της ώμο, στην λαβή και στο λαιμό της Παναγίας και υπάρχει μέχρι σήμερα μία κόκκινη πληγή. Και στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 όταν κατέρευσαν οι δίδυμοι πύργοι.
Η Μυροβλύτισσα Μητέρα του Θεού, είναι ένα σημείο των καιρών, «εψύγη η αγάπη των πολλών». Πάγωσε δηλαδή η αγάπη των πολλών, για το πλήθος της ανομίας. Οι καρδιές πολλών σκλήρυναν, πέτρωσαν. Πολλοί άνθρωποι αποθαρρύνονται ή πικραίνονται από την κατάσταση της αμαρτίας. Γι’αυτό και η μυροβλυσία είναι τόσο άφθονη και αδιάκοπη. Για αυτό η ίδια η Μητέρα του Θεού πιστοποιεί την ζεστή, μητρική φροντίδα Της. Ότι ο Κύριος · «…πάντας ανθρώπους θέλει σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν» (Α΄ Τιμοθ. Β΄, 4).
Όλοι εκείνοι που απευθύνονται σε Αυτήν με θερμή προσευχή για να πραϋνθούν οι άγριες καρδίες των κακών ανθρώπων, νοιώθουν την ειρήνη Της. Όσοι προσεύχονται για τους εχθρούς τους ενώπιόν Της, ομολογούν ότι τα αισθήματα εχθρότητάς τους, απαλύνουν και παύουν οι συγκρούσεις και οι διώξεις. Όσοι ζητούν να πραΰνει τις καρδιές τους καθώς και τον πόνο από τις καρδιές των αγαπημένων τους και να τους δίνει πνευματική και ψυχική στήριξη,τους χαρίζει ειρήνη και γαλήνη.
Σήμερα η Εικόνα βρίσκετε σε ένα εκκλησάκι προς τιμήν της Εικόνος που χτίστηκε στο χωριό Μπατσουρίνο, 5 χλμ. από την Μόσχα. Εκεί τελούνται Θείες Λειτουργίες και παρακλήσεις.
Храм иконы Божией Матери “Умягчение злых сердец” в Ленинский район, д. Бачурино, 142770, Московская область
Τηλ.:.. 8(495)817-74-94 с 9.00 до 18.00
8 (968) 892-97-21

Μερικά από τα θαύματα
 

Η μυροβλυσία από την Εικόνα δεν είναι πάντα η ίδια –την πρώτη εβδομάδα της Μεγάλης Σαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδος, η μυροβλυσία παγώνει και γενικά κατά καιρούς, σταματάει και μετά πάλι ξεκινάει.Το άρωμα είναι επίσης διαφορετικό, -σαν μέλι, σαν λουλούδια, σαν μόσχος.
Η Μητέρα του Θεού, ταξιδεύει σε φυλακές, νοσοκομεία και γηροκομεία. Παντού οι άνθρωποι προσεύχονται σ’ Αυτήν και λαμβάνουν παρηγορία.
Ο φύλακας της εικόνας, μας αναφέρει μερικά από τα θαύματα. Θυμάμαι, πως έφεραν μπροστά στην Εικόνα έναν παράλυτο νεαρό. Το απόγευμα περπατούσε.
Είδα μία γυναίκα με παράλυτο το δεξί χέρι της· μόλις προσκύνησε την Εικόνα θεραπεύθηκε. Πολλοί θεραπεύονται από δερματικά, και καρκίνο. Μερικοί θεραπεύονται τελείως, άλλοι παίρνουν ανακούφιση.
Μία έγκυος κυρία με καρκίνο στον μαστό σταυρωνόταν με το μύρο από την Εικόνα της Παναγίας και γέννησε φυσιολογικά
και η ίδια έκανε εξετάσεις μετά την γέννα και βγήκαν όλες καθαρές.
Ένας καλός μου φίλος, ένας πρώην διοικητής των Άλφα, των Ειδικών Δυνάμεων Υπηρεσίας Ασφαλείας, πάντα έχριε τους στρατιώτες με μύρο από την Εικόνα πριν πάνε σε μια αποστολή σε καυτά σημεία –για διάσωση ομήρων, και άλλες ειδικές αποστολές. Καμία σφαίρα ποτέ δεν τους άγγιξε.
Πολλοί αδελφοί μπροστά στο Εικόνισμά Της έχουν την επιθυμία να προσεύχονται συνεχώς. Μερικοί λαμβάνουν άφθονη χάρη τόση που νοιώθουν έντονη την αίσθηση της αναξιότητας τους και της αγάπης για τον πλησίον σε σημείο που θέλουν να αγκαλιάσουν όλο τον κόσμο. Νοιώθουν την επιθυμία να προσεύχονται όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά για τους αγαπημένους τους, και για όλους τους ανθρώπους.
Στην Ιερά Μονή Τόλγκα καταγράφηκαν τα εξής περιστατικά:
Η ηγουμένη Ν. είχε αμφιβολίες σχετικά με το θαύμα της ανάβλυσης του Αγίου Μύρου από την Εικόνα, θεωρώντας το απάτη. Χρίσθηκε με άγιο μύρο και για την απιστία της, στο μέτωπό της εμφανίστηκε μία κόκκινη κηλίδα σαν κάψιμο και πονούσε! Όταν μετανόησε και ο ιερέας την ξαναέχρισε με μύρο από την Εικόνα της Μητέρας του Θεού, δεν θεραπεύτηκε μόνο, αλλά ένοιωσε μία απέραντη αγαλλίαση και ειρήνη στην ψυχή.

Η αδελφή Κ. ανέφερε τα εξής: Όταν πήγα στην Εικόνα «Η Πραΰνουσα καρδίας κακάς» ήμουν κυριευμένη από βαριά θλίψη. Με δάκρυα προσευχήθηκα στην Μητέρα της καρδιάς κι ένιωσα ότι ήταν ζωντανή, με άκουγε και με παρηγορούσε. Ήθελα όλο και πιο πολύ να ανοίξω την καρδιά μου σ’ αυτήν και να κλάψω. Επίσης ήθελα πιο πολύ να προσεύχομαι. Τόσο ζωντανή ένιωθα την παρουσία της στην Εικόνα αυτή.
Πολλές αδελφές μπροστά στο Εικόνισμά Της έχουν μία επιθυμία να προσεύχονται συνεχώς. 
Σύμφωνα με τις προσευχές μας, η Εικόνα μας δίνει διάφορα θαύματα και θεραπείες. Μας βοηθάει να φύγει όλη η θλίψη, η αρρώστια και κάθε άλλο βάσανο, σπεύδει στην αδυναμία μας, ικετεύει τον Υιό Της να μας συγχωρεί. Κάθε μία των δεήσεών μας παρακινεί την Παρθένο να μεσιτεύει για μας στον Κύριο ακόμα πιο πολύ,ώστε να μας ελεήσει και τώρα και στην μέλλουσα ζωή. Γι’ αυτό προσευχόμαστε στην Μητέρα του Θεού με τα εξής λόγια: «Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς».
Δίπλα στην Εικόνα της Παναγίας νιώθεις την καρδιά ανάλαφρη να γεμίζει χαρά και ειρήνη. Η Μητέρα του Θεού μέσω της Εικόνος Της μας χαρίζει πνευματική δύναμη και την επιθυμία της αδιάλειπτης προσευχής, η ψυχή αισθάνεται κοντά της την παρουσία της Μητέρας του Θεού. Χρειάζεται να προσευχόμαστε στην Θεοτόκο για να πραΰνει τις καρδιές μας και να τις γεμίσει με συμπόνοια και αγάπη του ενός για τον άλλο.

Μέσα από τα θαύματα της Θαυματουργού Εικόνος «Η Πραΰνουσα καρδίας κακάς» πολλοί ενδυναμώνονται στην πίστη, αλλά και πολλοί άνθρωποι επιστρέφουν στον Θεό. Η άφθονη ανάβλυση του μύρου με δυνατή ευωδία και αίμα, λέει στον κόσμο ότι είναι ζωντανή. Ακουμπώντας την θαυματουργή εικόνα νιώθουμε ότι ακουμπάμε αυτή την ίδια την Βασίλισσα των Ουρανών, την Προστάτιδα και βοηθό και παρηγορήτριά μας.
Παναγία μου πράυνε, θεράπευσε,γλύκανε τις πέτρινες, αναίσθητες και πονηρές καρδιές μας!…

TAGS: