x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Συγκεντρώνονται οι αγρότες με τα τρακτέρ για την «απόβαση» στην Αθήνα – Ραντεβού στο Σύνταγμα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Από σήμερα το απόγευμα θα αρχίσουν να κατεβαίνουν τρακτέρ προς την Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν, την Τρίτη το απόγευμα, στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Εκτιμάται πως περίπου 200 τρακτέρ θα φθάσουν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ 5.000 αγρότες θα φθάσουν στην πρωτεύουσα με πούλμαν.

 

Παρά το ξεκάθαρο «όχι» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα, οι αγρότες οργανώνονται για το μεγάλο συλλαλητήριο, την ερχομένη Τρίτη στο Σύνταγμα, στις έξι και μισή.

«Δεν θα μείνουμε ώρες στο Σύνταγμα. Θα μείνουμε κάποιες ημέρες» είπε ο Γιάννης Βάγκος, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε πως, «θα πρέπει να αποφασιστεί να μην έρθει από την Κόρινθο και τις Αφίδνες ώστε να μην περάσει κανένα τρακτέρ στην Αττική. Γι΄ αυτόν τον λόγο έχει σχεδιαστεί επιχειρησιακός μηχανισμός και εικάζεται ότι θα συμμετάσχουν 6.500 αστυνομικοί. Νομίζω πως θα έχουν μπλοκαριστεί πολύ πιο πάνω και δεν πρόκειται να δούμε τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ευρεία η σύσκεψη σήμερα για αυτό το θέμα. Είναι δύσκολο να μπει κανείς στο μυαλό του Χρυσοχοΐδη».

Παράλληλα, θα διεξαχθούν μαζικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο τελωνείων, εθνικών και λιμένων. «Πάμε σε “πολιορκία”. Θα κλείσουμε τα πάντα, λιμάνια, δρόμους, σύνορα, αεροδρόμια», διαμηνύουν οι αγρότες οι οποίοι φουλάρουν τα τρακτέρ τους για την κάθοδο στην πρωτεύουσα.

Αγρότες: Κλείνουν την παλιά εθνική οδό στο ύψος Στεφανοβικείου
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών με τον αποκλεισμό δρόμων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ σε αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας, στο ύψος του μπλόκου Στεφανοβικείου θα προχωρήσουν σήμερα, Κυριακή, στις 10:30 το πρωί, αγρότες της περιοχής και από την περιοχή του Πηλίου, στο πλαίσιο πανελλαδικής κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να το ενισχύσουν. Συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα που δίνουμε» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.

Τι δίνει η κυβέρνηση στους αγρότες
– Πετρέλαιο: Επιστροφή φόρου

* Προκαταβολή 40 εκατ. €: Τέλη Μαρτίου

* Υπόλοιπα 42 εκατ. €: Έως τέλη 2024

– Αγροτικό ρεύμα: Μειωμένες τιμές 2 + 8 έτη

* Από 1η Απριλίου: 9,3 – 11 λεπτά/kWh

* Διάρκεια μέτρου: 1η διετία

* Επόμενα 8 έτη: 9 λεπτά/kWh

* Αφορά: 1/3 κατανάλωσης

* Υπόλοιπα 2/3: Τιμές παρόχων

– Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ: 2 μήνες νωρίτερα

* Έναρξη καταβολής: Από 27/2/2024

* Αφορά: Ζημιές 2023

– Κρατική αρωγή: Για καταστροφές

* Αύξηση: Αποζημιώσεων

* Επιτάχυνση: Πληρωμών

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software