x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ακρίβεια: «Αλμυρή» η τιμή της φέτας - Φτάνει μέχρι και 15 ευρώ το κιλό

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Πολλά είναι τα προϊόντα που οι τιμές τους έχουν φτάσει στα ύψη. Στη φέτα μπορεί να μην βλέπουμε τρομερές αλλαγές από το 2022-2023 ωστόσο πρόκειται για ένα προϊόν που η τιμή που είναι αρκετά αυξημένη μόνιμα και μπορεί να φτάνει μέχρι και 15 ευρώ το κιλό.

Ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, Παύλος Σατολιάς μίλησε στο MEGA για την τιμή της φέτας αλλά και για την ακρίβεια και τους αγρότες. «Το λάδι φέτος είναι εκτός συζήτησης, το θέμα είναι να δούμε πως θα επανέλθουμε. Πολλοί φίλοι μου αγρότες που πουλούσαν λάδι, δεν έχουν ούτε για τους ίδιους. Έγινε ένα παγκόσμιο φαινόμενο, σε Ιταλία Ισπανία, σε εμάς, με την ακαρπία που εκτίναξε τις τιμές. Στα άλλα προϊόντα, πολλοί πωλούν λάδι και δεν είναι λάδι, ή πωλούν φέτα και δεν είναι φέτα. Εδώ πρέπει να έχουμε ένα σοβαρό κράτος που να έχει έναν μηχανισμό που θα λειτουργεί αποτρεπτικά.

Όχι με πρόστιμα αλλά πχ αφαίρεση της άδειας του μεταποιητηρίου της βιομηχανίας ή της προώθησης στην αγορά αν είναι εταιρεία και δεύτερον δημοσιοποίηση των ονομάτων των εταιρειών που αισχροκερδούν. Αυτό ζητάμε διαχρονικά», είπε αρχικά. «Στη φέτα τον τελευταίο 1,5 χρόνο δεν έχουμε ανατιμήσεις αλλά έχει παραμείνει η τιμή στα ύψη. Έχουμε φέτα με 10,5 ευρώ το κιλό -12 ευρώ και έχουμε και φέτα με 14-15 ευρώ το κιλό συσκευασμένη.

Ο καταναλωτής λοιπόν πρέπει να διαλέξει για το τι φέτα θα επιλέξει. Δεν είναι όπως τα απορρυπαντικά», συμπλήρωσε ο κ. Σατολιάς. Για την ικανοποίηση των αγροτών σύμφωνα με τον κ. Σατολιά, «Έχουμε έναν ανοιχτό διάλογο με τον πρωθυπουργό. Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά μας, και θα κινητοποιηθούμε την Τρίτη και θα είμαστε εκεί σε μία ειρηνική διαδήλωση για να μιλήσουμε για το αγροτικό ζήτημα, το υψηλό κόστος και πάντα οι αγρότες να έχουν προϋποθέσεις για να παράγουν.

Η τιμή του πετρελαίου μάλιστα έχει ξεφύγει είναι ένα σοβαρό κόστος. Πήραμε κάτι αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Πρέπει να γίνει μία γενναία μείωση του φόρου για να μπορεί να ανταπεξέλθει ο αγρότης».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software