Αλεξέι Ναβάλνι: Σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου ή δηλητηρίαση – Τα σενάρια και το θρίλερ με τη σορό του

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μετά την είδηση και τις εξελίξεις γύρω από τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι σε φυλακή της Ρωσίας, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της G7 κάλεσαν το Σάββατο 17/2 τη Ρωσία να διαλευκάνει πλήρως τις συνθήκες του θανάτου του. Οι υπουργοί «εξέφρασαν την οργή τους για τον θάνατο στη φυλακή του Αλεξέι Ναβάλνι, που καταδικάστηκε άδικα για νόμιμες πολιτικές δραστηριότητες και τον αγώνα του κατά της διαφθοράς», ανέφερε το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσε η Ιταλία, που ασκεί την περίοδο αυτή την προεδρία της G7.

Όπως ανέφεραν οι σωφρονιστικές αρχές της φυλακής όπου πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο θάνατός του προήλθε από το «Σύνδρομο Αιφνιδίου Θανάτου». Ωστόσο επικρατεί και το σενάριο δηλητηρίασης, όπως και το 2020, με τον αναισθησιολόγο του να δηλώνει ότι το σύνδρομο αυτό μπορεί να προήλθε από δηλητήριο

Ο Ναβάλνι πριν από τέσσερα χρόνια το 2020 είχε δηλητηριαστεί. Μάλιστα ο αναισθησιολόγος του, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους γιατρούς που τον περιέθαλψαν τον Αύγουστο του 2020 όταν τον δηλητηρίασαν με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, θεωρεί ότι το σενάριο αυτό μπορεί και να επικρατεί.

Ο αναισθησιολόγος, μιλώντας σε ανεξάρτητα ρωσικά μέσα σημείωσε πως δεν αποκλείεται ο θάνατός του να οφείλεται σε αυτό το δηλητήριο. Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος ή ξαφνικός θάνατος θα μπορούσε να είναι αιτία θανάτου του Ναβάλνι και αυτό να προέκυψε εξαιτίας της δηλητηρίασής του με το Νόβιτσοκ.

Από την άλλη η κλινική του εικόνα λίγο πριν πεθάνει, δηλαδή ότι αισθάνθηκε άσχημα και μετά έχασε τις αισθήσεις του, δεν συνάδουν με ασθενείς που χάνουν τη ζωή τους από ξαφνικό θάνατο, οι οποίοι λιποθυμούν και πεθαίνουν.

Αλεξέι Ναβάλνι: Θρίλερ με τη σορό του – Δεν έχει μεταφερθεί στο μοναδικό νεκροτομείο της Σαλέχαρντ
Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι δεν έχει μεταφερθεί στο μοναδικό νεκροτομείο της Σαλέχαρντ, της πόλης που βρίσκεται εγγύτερα στη σωφρονιστική αποικία όπου πέθανε χθες Παρασκευή ο 47χρονος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, ανέφερε η ομάδα του.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, η Κίρα Γιάρμις, έγραψε την πλατφόρμα Χ ότι ένας δικηγόρος του και η μητέρα του, η Λιουντμίλα Ναβάλναγια, έφτασαν στο νεκροτομείο όπου τους παρέπεμψαν οι σωφρονιστικές αρχές. Όμως το νεκροτομείο ήταν κλειστό, μολονότι από τη φυλακή τους διαβεβαίωναν ότι λειτουργούσε και ότι η σορός ήταν εκεί.

Ο δικηγόρος τηλεφώνησε στο νούμερο που ήταν αναρτημένο στην πόρτα. Του απάντησαν ότι ήταν ο έβδομος που καλούσε σήμερα και ότι «η σορός του Αλεξέι δεν ήταν στο νεκροτομείο», πρόσθεσε.

 
TAGS: