Χαρδαλιάς: Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για το πιο ακραίο σενάριο

0
0
0
s2smodern

«Όσοι βρίσκονται σε καραντίνα για τον κορωνοϊό, θα πρέπει να παραμείνουν στην καραντίνα για όσο χρονικό διάστημα τους έχει ζητηθεί» επανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Έντεκα τόνοι υγειονομικό υλικό, δωρεά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέφθασαν χθες στην Αθήνα αεροπορικά, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Το υλικό έφτασε με ειδική πτήση και περιλαμβάνει:

· Ειδικές φόρμες

· Ιατρικά γάντια

· Καλύμματα ιατρικών παπουτσιών και

· Αντισηπτικά

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα αφιχθούν και άλλες πτήσεις με υγειονομικό υλικό, το οποίο δεν είναι εύκολα διαθέσιμο παγκοσμίως, ενώ για την προσφορά του ευχαρίστησε τον Πρίγκηπα των ΗΑΕ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, «η μάχη ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότερες και δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό» υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, γνωστοποιώντας ότι «η εντατικοποίηση των ελέγχων είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή περισσότερων προστίμων». «Κάθε αναίτια μετακίνηση αποδυναμώνει την προσπάθειά μας. Όσοι βρίσκονται σε καραντίνα, θα πρέπει να παραμείνουν στην καραντίνα για όσο χρονικό διάστημα τους έχει ζητηθεί» προειδοποίησε ο κ. Χαρδαλιάς, υπενθυμίζοντας ότι όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι. «Δίνουμε έναν πόλεμο που δεν πρέπει και δεν δικαιούμαστε να χάσουμε». Σε ερώτηση για το αν θα παραταθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας ο Νίκος Χαρδαλιάς άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο και σημείωσε με έμφαση:

«Τις επόμενες ημέρες θα το δούμε. Κάθε ημέρα είναι ξεχωριστή. Δεν είναι ώρα για εικασίες και σενάρια. Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για ακραία σενάρια. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης».

Ελλάδα, Ενημέρωση, Μέτρα, Πανδημία, Χαρδαλιάςe-genius.gr ...intelligent web software