Στο Αγρίνιο θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αυτό τουλάχιστον ζήτησαν οι πολίτες της πόλης με επιστολή που έστειλαν στους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι προς ψήφιση και αυτό έχει φέρει αντιδράσεις. Μάλιστα εκατοντάδες πολίτες από την πόλη του Αγρινίου μέσω επιστολής που έστειλαν στους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος ζήτησαν να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες την ώρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

Αναλυτικά η επιστολή προς τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμον και τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος:

“Μακαριώτατε,

Σεβασμιώτατοι την ευχή Σας.

Οι υπογράφοντες, όλοι κάτοικοι της πόλεως του Αγρινίου, απευθύνουμε προς τα σεπτά πρόσωπά Σας την παρούσα επιστολή με την ιδιότητα των πιστών μελών της Εκκλησίας μας και αυτήν των πνευματικών Σας τέκνων.

Η επιστολή μας αυτή είναι προϊόν της βαθιάς μας οδύνης ως ορθοδόξων χριστιανών και ελλήνων πολιτών εξαιτίας της προωθούμενης από την Κυβέρνηση νομοθέτησης του γάμου των ομοφυλοφίλων με το παρεπόμενο δικαίωμά τους για τεκνοθεσία.

Μετά τα όσα αποφάσισε η Αγία και Ιερά Σύνοδος της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και γνωστοποίησε στο λαό του Θεού με την τεκμηριωμένη εγκύκλιό της, που αναγνώστηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2024 στους ναούς μας, παρέλκει κάθε αναλυτική αναφορά μας στην επί θύραις εγκληματική νομοθέτηση κατά των ιερών θεσμών του γάμου και της από αιώνων πατροπαράδοτης ελληνορθόδοξης οικογένειας.

Η εμμονική όμως προσπάθεια των γνωστών πολιτικών ηγεσιών να επιβάλουν στην πατρίδα μας αυτόν τον επαίσχυντο και καταστροφικό νόμο ερήμην της βουλήσεως της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού όχι μόνο μας θλίβει, αλλά μας προκαλεί και ιερή αγανάκτηση. Τα συναισθήματά μας δε αυτά επαυξάνονται και από το γεγονός ότι η μητέρα μας Εκκλησία με προκλητική περιφρόνηση αποκλείστηκε από τη σχετική διαβούλευση.

Συναφώς αξίζει να επισημάνουμε με συνοχή καρδίας ότι, εάν ψηφισθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο αυτό, η πατρίδα μας θα είναι το πρώτο ορθόδοξο κράτος στον κόσμο, που θα θεσμοθετήσει τον ψευδεπίγραφο γάμο των ομοφυλοφίλων.

Για όλα τα ανωτέρω επιθυμούμε πέραν της γνωστής επιστολής Σας προς τους έλληνες Βουλευτές, να δοθεί ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα προς τον πολιτικό κόσμο, που θα ανακουφίσει και την χριστιανική συνείδηση του λαού μας.

Ειδικότερα,

Υιϊκώς προτείνουμε και παρακαλούμε να προτρέψετε τους ιερείς μας κατά την ώρα, που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο της ντροπής, να κρούουν πένθιμα τις καμπάνες των εκκλησιών μας σε όλη την Χώρα.

Τούτο θα είναι μία ειρηνική αντίδρασή μας στο επιχειρούμενο ηθικό έγκλημα, αλλά συγχρόνως και μια σαφέστατη εκκλησιαστική του καταδίκη.

Η φωνή της καμπάνας θα διαμηνύσει προς όλους τον πόνο μας, το πένθος μας και την απόλυτη αντίθεσή μας στην ανατροπή της φυσικής και ηθικής τάξης των πραγμάτων.

Είμαστε βέβαιοι ότι η ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ θα τύχει και ειρωνειών από τα γνωστά όργανα της αντιεκκλησιαστικής προπαγάνδας, αλλά είμαστε εξίσου βέβαιοι ότι ο πολυμηνυματικός πένθιμος ήχος της θα αφυπνίσει και πολλές συνειδήσεις. Και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

TAGS: