Σταϊκούρας: «Η οικονομία εξακολουθεί να επιδεινώνεται - Η κρίση θα είναι βαθιά»

staikoyras-xrhstos--2-thumb-large.jpg
0
0
0
s2smodern

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε πως η οικονομία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και πως η κρίση που θα έρθει θα είναι βαθιά. «Με τις εξαγγελίες που εξειδικεύουμε σήμερα καλύπτουμε 600.000 επιχειρήσεις & 500.000 ελ.επαγγελματίες.

Καλύπτουμε για τον Μάρτιο ένα σημαντικό κομμάτι του εργατικού δυναμικού της χώρας που πλήττεται, με τα μέτρα που ανακοινώσαμε. Η οικονομία εξακολουθεί να επιδεινώνεται. Από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας. Με τις κατάλληλες πολιτικές θα περιορίσουμε τις συνέπειες της κρίσης. Απαιτείται σωφροσύνη. Η κρίση είναι βαθιά. Η οικονομία θα γυρίσει σε ύφεση.Το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων αντιστοιχεί στο 2,5% του ΑΕΠ. Απαιτείται σωφροσύνη και ρεαλισμός μακριά από δημαγωγικές εξάρσεις. Η κρίση ειναι βαθιά, θα γίνει βαθύτερη και θα οδηγήσει σε ύφεση το 2020, αλλά θα ξεπεραστεί».

Την ίδια στιγμή ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας δίνει το στίγμα της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής της επόμενης ημέρες, με ένα δυσοίωνο μήνυμα για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Ετικέτες: Οικονομία Κρίση Υπουργός Πανδημία Σταϊκούραςe-genius.gr ...intelligent web software