Σταϊκούρας: «Η οικονομία εξακολουθεί να επιδεινώνεται - Η κρίση θα είναι βαθιά»

0
0
0
s2smodern

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε πως η οικονομία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και πως η κρίση που θα έρθει θα είναι βαθιά. «Με τις εξαγγελίες που εξειδικεύουμε σήμερα καλύπτουμε 600.000 επιχειρήσεις & 500.000 ελ.επαγγελματίες.

Καλύπτουμε για τον Μάρτιο ένα σημαντικό κομμάτι του εργατικού δυναμικού της χώρας που πλήττεται, με τα μέτρα που ανακοινώσαμε. Η οικονομία εξακολουθεί να επιδεινώνεται. Από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας. Με τις κατάλληλες πολιτικές θα περιορίσουμε τις συνέπειες της κρίσης. Απαιτείται σωφροσύνη. Η κρίση είναι βαθιά. Η οικονομία θα γυρίσει σε ύφεση.Το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων αντιστοιχεί στο 2,5% του ΑΕΠ. Απαιτείται σωφροσύνη και ρεαλισμός μακριά από δημαγωγικές εξάρσεις. Η κρίση ειναι βαθιά, θα γίνει βαθύτερη και θα οδηγήσει σε ύφεση το 2020, αλλά θα ξεπεραστεί».

Την ίδια στιγμή ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας δίνει το στίγμα της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής της επόμενης ημέρες, με ένα δυσοίωνο μήνυμα για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Οικονομία, Κρίση, Υπουργός, Πανδημία, Σταϊκούραςe-genius.gr ...intelligent web software