x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τραγωδία με 4 νεκρούς στη Γλυφάδα - Ένοπλη επίθεση στη ναυτιλιακή European Navigation - Αυτοκτόνησε ο 70χρονος δράστης

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αντιμέτωπες με ένα πρωτόγνωρο -για τα ελληνικά δεδομένα- περιστατικό βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας (12/2/2024) οι ελληνικές Αρχές, όταν ενημερώθηκαν για την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας, European Navigation (ιδιοκτησίας της οικογένειας Καρνέση) στη Γλυφάδα, στην οδό Αρτεμισίου 2 και Φλέμινγκ.
Τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων οι δύο είναι μέλη της οικογένειας της διοίκησης. Νεκρός στο υπόγειο της εταιρείας, εντοπίστηκε ο 70χρονος δράστης, 
ο οποίος φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή του με την καραμπίνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να είναι πρώην εργαζόμενος της εταιρείας, με καταγωγή από την Αίγυπτο.
glifada.jpgΑρχικά ο δράστης παρέμεινε ταμπουρωμένος στο κτίριο, χωρίς να απαντά στις κλήσεις των αστυνομικών και των ειδικού διαπραγματευτή. Από το κτίριο διέφυγαν οι περισσότεροι εργαζόμενοι, οι οποίοι παρείχαν πληροφορίες στους αστυνομικούς, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο.
Θρίλερ στη Γλυφάδα: Ένοπλος εισέβαλε σε ναυτιλιακή εταιρεία – Πληροφορίες  για νεκρούς – Ταμπουρωμένος ο δράστης

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν στις 10:20 το πρωί της Δευτέρας (12/2/2024), όταν ένας 70χρονος πρώην υπάλληλος της ναυτιλιακής εταιρείας εμφανίστηκε στο πάρκινγκ του κτιρίου. Εκεί ο φύλακας του φώναξε να σταματήσει, αλλά ο δράστης του έδειξε το όπλο.
Στη συνέχεια ο 70χρονος ανέβηκε στον ημιόροφο όπου πυροβόλησε δύο άτομα και κατευθύνθηκε προς τον δεύτερο όροφο, όπου φέρεται να πυροβόλησε μία γυναίκα.
Αμέσως επικράτησε πανικός και στην Ελληνική Αστυνομία σήμανε συναγερμός, ενώ ισχυρές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο.
Επέμβαση στο κτίριο πραγματοποίησαν δυνάμεις των ΕΜΑΚ. Τελικά, ο δράστης εντοπίστηκε νεκρός στο υπόγειο της επιχείρησης.
Σε εξέλιξη είναι έρευνες για το κίνητρο του δράστη.

Ποια είναι η ναυτιλιακή εταιρεία που σημειώθηκε η ένοπλη επίθεση

Η European Navigation ιδρύθηκε το 1979 και έχει επί δεκαετίες διαχειριστεί δεκάδες εμπορικά πλοία, δεξαμενόπλοια πετρελαίου και χημικών, ενώ διαχειρίζεται σήμερα ένα στόλο περίπου 1.200.000 DWT υπό την European Product Carriers Ltd.
Συγκεκριμένα, δύο shuttle tankers DP2 Suezmaxes που κατασκευάστηκαν το 2013 στο STX (Κορέα), τέσσερα δεξαμενόπλοια LR2 και οκτώ δεξαμενόπλοια MR, όλα κατασκευασμένα μεταξύ 2001 και το 2005 και τρία μικρά δεξαμενόπλοια για την εγχώρια ελληνική αγορά που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2004 και 2006, ενώ υπήρχε προγραμματισμός προσθήκης ακόμη πέντε δεξαμενόπλοιων MR στο STX στην Κορέα ήδη την περασμένη δεκαετία. Οι εγκαταστάσεις της στην Γλυφάδα φιλοξενούν τις υπηρεσίες για την τεχνική διαχείριση, τη λειτουργία, την ασφάλιση και το πλήρωμα.

Διακοπή κυκλοφορίας για οχήματα και πεζούς

Επισημαίνεται πως λόγω της αστυνομικής επιχείρησης που είναι σε εξέλιξη έχει διακοπεί η κυκλοφορία για οχήματα και πεζούς στα εξής σημεία: Λ. Ποσειδώνος και Πλατεία Φλέμινγκ, Λ. Kαραμανλή και Καλυψούς, Aρτεμισίου και Ροντήρη.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software