x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Γάζα: Νύχτα τρόμου στη Ράφα με 67 νεκρούς από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Η αντίδραση του ΠΟΥ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους επανέλαβε τις εκκλήσεις για εκεχειρία στη Γάζα, λίγες ώρες μετά τις σφοδρές ισραηλινές επιχειρήσεις που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 67 Παλαιστίνιους, τραυματίζοντας δεκάδες. Σύμφωνα με τον Γκεμπρεγέσους, μόλις 15 από τα 36 νοσοκομεία στη Γάζα «εξακολουθούν να λειτουργούν μερικώς ή στον ελάχιστο βαθμό» και οι εργαζόμενοι στις ανθρωπιστικές οργανώσεις «κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν υπό αντίξοες συνθήκες».

Μιλώντας στην Παγκόσμια Κυβερνητική Διάσκεψη στο Ντουμπάι, ο ίδιος είπε ότι ο ΠΟΥ, η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ, συνεχίζει να ζητεί εκεχειρία, ασφαλή πρόσβαση για το προσωπικό ανθρωπιστικών οργανώσεων και για τις προμήθειες και από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 85% των κατοίκων της Γάζας έχουν εκτοπιστεί και ότι η Γάζα είναι αντιμέτωπη με λιμό με ένα στα πέντε παιδιά κάτω των πέντε ετών να πάσχει από οξύ υποσιτισμό.

Την περασμένη εβδομάδα το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει χερσαία επίθεση στη Ράφα, μέρος όπου πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν καταφύγει καταλύοντας στους δρόμους, σε άδεια οικόπεδα και στην παραλία.

«Ανησυχώ ιδιαιτέρως για τις πρόσφατες επιθέσεις στη Ράφα όπου η πλειονότητα του πληθυσμού της Γάζας έχει καταφύγει. Μέχρι στιγμής έχουμε παραδώσει 447 μετρικούς τόνους ιατρικών προμηθειών στη Γάζα αλλά αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό ως προς τις ανάγκες τους που συνεχίζουν να αυξάνονται καθημερινώς», είπε ο Τέντρος.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software