Κάρολος: Το πρώτο δημόσιο σχόλιο και το ευχαριστών για τη στήριξη στη μάχη με τον καρκίνο

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος εξέφρασε το Σάββατο την ευγνωμοσύνη του, προς όλους εκείνους που τον στηρίζουν μετά τη διάγνωση του καρκίνου, στο πρώτο του δημόσιο σχόλιο από τότε που τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι θα αναβάλει ορισμένες υποχρεώσεις του για να υποβληθεί σε θεραπεία.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις καλές ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες», είπε ο Κάρολος στη δήλωσή του.

 

Το παλάτι ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Κάρολος, 75 ετών, είχε διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου, λιγότερο από 18 μήνες μετά τη βασιλεία του.

«Όπως γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν προσβληθεί από καρκίνο, τέτοιες ευγενικές σκέψεις είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά και ενθάρρυνση», είπε ο Κάρολος.

Ο βασιλιάς είπε ότι ήταν ενθαρρυντικό να ακούς πως η διάγνωσή του βοήθησε να ρίξει φως στις οργανώσεις που υποστηρίζουν ασθενείς με καρκίνο στη Βρετανία και αλλού. Τα νέα για τον καρκίνο του ήρθαν αφότου ο Κάρολος πέρασε τρεις νύχτες στο νοσοκομείο τον περασμένο μήνα, όπου υποβλήθηκε σε διορθωτική διαδικασία για μια καλοήθη διόγκωση προστάτη.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για την κατάστασή του εκτός από το να πει ότι δεν επρόκειτο για καρκίνο του προστάτη, αλλά είπε ότι ο βασιλιάς παραμένει «αισιόδοξος» και ανυπομονεί να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό.

Με τον βασιλιά να υποβάλλεται σε θεραπεία και τη σύζυγο του πρίγκιπα Γουίλιαμ, Κέιτ να αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά , το βάρος βαραίνει τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας – ειδικά ο Γουίλιαμ και η Καμίλα – να δώσουν το δημόσιο πρόσωπο της μοναρχίας.

TAGS: