Εθνάρχης είναι για τους Ρώσους ο Βλαντιμίρ Πούτιν

0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου

Είναι αναμφισβήτητα ένας θαρραλέος Πρόεδρος, η καταγραφή του οποίου στη συνείδηση των Ρώσων είναι εθναρχική. Εξ ου και η ανακούφιση στον πολύ κόσμο στην Ρωσική Ομοσπονδία για την – σε εξέλιξη - συνταγματική αναθεώρηση που θα του επιτρέψει να διατηρήσει τη διακυβέρνηση της χώρας επί μακρόν. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν φοβάται όμως, παρά το μεγάλο, υπέρμετρο βαθμό δυσκολίας θα έλεγε κανείς, να αναμετρηθεί με τα φαντάσματα της ιστορίας και δη με το κομμουνιστικό της παρελθόν. Και να πει την ΑΛΗΘΕΙΑ. Και είπε λοιπόν, αναμετρώμενος με το κομμουνιστικό παρελθόν της πατρίδας του, ότι «η Οκτωβριανή Επανάσταση που χωρίς καμία αμφιβολία υπήρξε ένα σημαντικότατο γεγονός της παγκόσμιας ιστορίας, υπήρξε ο πρόλογος μιας τεράστιας κρατικής τραγωδίας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους εκατομμύρια άνθρωποι…

Αν θέλουμε να έχουμε μέλλον, πρέπει να γνωρίζουμε το παρελθόν μας και αυτό το παρελθόν δεν πρέπει να μας διχάζει, παρά τις διαφορές στις εκτιμήσεις που υπάρχουν ως προς το τι συμβαίνει σήμερα και τις διαφορές στις απόψεις ως προς το πώς πρέπει να αναπτυχθεί η χώρα και ποιους δρόμους να ακολουθήσει». Και τα είπε αυτά απευθυνόμενος στους κατοίκους της Κριμαίας. Στο βιβλίο του γράφοντος με τίτλο «Η αλήθεια για τον Πούτιν – η ελπίδα της Ορθοδοξίας» (Κάδμος, Θεσσαλονίκη 2015), υπάρχει στη σελίδα 143, στο κεφάλαιο με τίτλο «η διαχείριση του κομμουνιστικού παρελθόντος», η κάτωθι αναφορά: «Δεν είναι εύκολο για τη σημερινή πολιτική ελίτ της Ρωσίας να διαχειριστεί τα ζητήματα της πολιτικής του παρελθόντος. Το φάντασμα της κομμουνιστικής ανελευθερίας πλανάται ακόμα πάνω από τη ρωσική κοινωνία. Ακόμα και σε μια χώρα σαν τη Ρωσία, χώρα με αυταρχικές πολιτικές παραδόσεις, το θέμα αυτό, όταν έρχεται προς συζήτηση, προκαλεί δημόσια αμηχανία. Τα εγκλήματα του σταλινισμού είναι δεδομένα…» Στη σελίδα 147: «Τον Απρίλιο του 2010, ο τότε πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, τίμησε τους νεκρούς του Κατίν, κάνοντας έτσι μια (απαραίτητη) χειρονομία καλής θέλησης στην κατεύθυνση της εξομάλυνσης των σχέσεων της Μόσχας με τη Βαρσοβία.

Γονάτισε μάλιστα στο Κατίν, πάνω από τους τάφους των νεκρών»… Με ανοικτή του επιστολή προς τους Πολωνούς τον Σεπτέμβριο του 2009, είχε καταδικάσει τη συμφωνία Ρίμπεντροφ – Μολότοφ που είχε οδηγήσει στο διαμελισμό της Πολωνίας το 1939». Η ηθική συγκρότηση του Ρώσου ηγέτη, τον καθοδήγησε ώστε να κάνει αυτό που έπρεπε, για άλλη μια φορά, ενώπιον του κοινού και τιμώντας τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού.

Ρωσία, Πούτιν, Ηγέτης, Εθνάρχηςe-genius.gr ...intelligent web software