ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, αναμένοντας απάντηση από το Μαξίμου σχετικά με τα αιτήματα που έχουν καταθέσει, ζητώντας άμεσες λύσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασαν ως λύσεις… μέτρα-ψίχουλα, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν και σε υποδείξεις προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους σημειώνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο».

Το υπόμνημα με τα αιτήματα των αγροτών κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο γραφείο του πρωθυπουργού, με τους διαδηλωτές να δίνουν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή ώστε η κυβέρνηση να προβεί σε κινήσεις. Παράλληλα, ως απάντηση δυναμώνουν τα μπλόκα και ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ για την κάθοδο προς Αθήνα.

Πού αναμένονται μπλόκα
Οι αγρότες των μπλόκων της Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού από τις 15:30 έως τις 16:30 στα Γρεβενά (κόμβος Μυρσίνης) αλλά και της επαρχιακής οδού Κοζάνης – Φλώρινας από τις 16:00 έως τις 17:00 στον κόμβο Φιλώτα.

Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, αγρότες και κτηνοτρόφοι θα προχωρήσουν στο κλείσιμο του τελωνείου της Καστορίας.

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και την Παρασκευή με το κλείσιμο των συνόρων με τη Βόρεια Μακεδονία (στη Φλώρινα) για τέσσερις ώρες.

Το Σάββατο έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τον συμβολικό αποκλεισμό των συνόρων της Ελλάδας.

TAGS: