Ο Αμερικανός ανθύπατος στην Αθήνα…

.jpg
0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος

- Η Ελλάδα ζει μέρες Τζον Πιουριφόι!

- Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα υπαγορεύει τα γεγονότα που γίνονται!

- Η ξενοκρατία στη χώρα συνεχίζεται…

- Βαυαροί, Άγγλοι, Αμερικανοί, Γερμανοί, διαφεντεύουν τη χώρα από το 1826...

Μέσα στην τούρλα του Σαββάτου, νομίζω πως πέρασε απαρατήρητο το γεγονός της άμεσης και ευθείας ανάμειξης στα εσωτερικά της χώρας, του Αμερικανού ανθύπατου στην Αθήνα, πρεσβευτή των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ… Και νομίζω πως ζούμε ξανά εποχές του Τζον Πιουριφόι, που καταγράφηκε ως το παιδί θαύμα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, μετά το δόγμα Τρούμαν που έφερε τις ΗΠΑ στην ηγεσία του Δυτικού κόσμου στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου. Στην Ελλάδα ήρθε το 1950 και κατάφερε να περάσει στην ιστορία ως χαρακτηριστικός τύπος ανθύπατου που σταθεροποίησε το αστικό καθεστώς, και συνέδεσε την Ελλάδα υποτελώς με τις ΗΠΑ, ανεβοκατεβάζοντας τις κυβερνήσεις και υποδεικνύοντας σ’ αυτές τους νόμους και την πολιτική που έπρεπε να ακολουθήσουν. Και δεν ήταν μόνον αυτός. Σχεδόν, όλοι οι πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Ελλάδα, είχαν τον ίδιο σκοπό, τον ίδιο ρόλο και τα ίδια καθήκοντα. Να κυβερνούν παρασκηνιακά τη χώρα και να την ελέγχουν σε κάθε της κίνηση και πρωτοβουλία. Βεβαίως τότε είχαμε την ανάγκη τους για να μείνουμε έξω από το ανατολικό μπλόκ, θέλαμε την βοήθειά τους σε ρούχα και τρόφιμα και κυρίως τα δολάριά τους για να σταθούμε όρθιοι οικονομικά.

Και σε αντάλλαγμα παραδοθήκαμε άνευ όρων! Απλώς η ξενοκρατία από τους Βαυαρούς του Όθωνα, την τότε τρόϊκα της αντιβασιλείας, πέρασε στους Άγγλους που στάθηκαν στο πλευρό μας, ιδιαίτερα στον πόλεμο του 40 και αργότερα στους Αμερικανούς οι οποίοι τους διαδέχθηκαν τότε, και μας βοήθησαν να νικήσουμε τους αντάρτες του ΚΚΕ (μη με παρεξηγείτε σύντροφοι, έτσι αυτοχαρακτηρίζασταν τότε, δεν φταίω εγώ…) και με στρατιωτική βοήθεια και με το δόγμα Τρούμαν και το σχέδιο Μάρσαλ. Ιδιαίτερα και για δικούς τους λόγους μάς στήριξαν στα εθνικά θέματα, κυρίως στο Σκοπιανό, όταν το 1944, ο Stettinioys, υπουργός Εξωτερικών του Ρούσβελτ, με την υπ΄αριθ. 868614/26.12.44 εγκύκλιό του προς όλους τους πρεσβευτές των ΗΠΑ, υπογράμμιζε ότι οι ΗΠΑ θεωρούν δημαγωγία ως απάτη την ύπαρξη «Μακεδονικού Έθνους» και «Μακεδονικής συνείδησης» και έχουν στόχο την απόσπαση τμήματος της Ελλάδος (Μακεδονίας) που κατοικείται από Έλληνες. Οι ελληνικές κυβερνήσεις εκείνη την εποχή, έχοντας τέτοια μεγάλη υποστήριξη, αρκέστηκαν στην άσκηση της εξουσίας, την ατομική και προσωπική προβολή και εδραίωσή τους, αδιαφορώντας για τις τύχες της χώρας. Αντί να δεχτούν να γίνει η Ελλάδα μια ακόμη Πολιτεία των ΗΠΑ και να μπει το αστέρι της στην αμερικανική σημαία, αφού ουσιαστικά είμασταν προτεκτοράτο, άρχισαν να την ψωνίζουν και να φαντασιώνονται ότι μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη και πολυδιάστατη πολιτική. Μόλις ανορθώθηκε η χώρα, πρώτος και καλύτερος ο ευνοούμενος των ΗΠΑ, Κων. Καραμανλής, έκανε στροφή προς την Ευρώπη, τη Γαλλία του Ντε Γκώλ και την ΕΟΚ, απαστασιοποιούμενος προοδευτικά από το άρμα των Αμερικανών. Η συνέχεια είναι γνωστή. Το Παλάτι αντέδρασε, ο Καραμανλής έφυγε και έγινε αυτοεξόριστος, ο Γεωρ. Παπανδρέου είπε ΟΧΙ στον Τζόνσον και έπεσε. Ο Γ. Παπαδόπουλος που θέλησε να ασκήσει πατριωτική πολιτική, εκδιώχθηκε. Και φτάσαμε στην κρίση της Κύπρου, όπου και πάλι εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σίσκο, μαζί με τον Αμερικανό πρεσβευτή να πηγαινοέρχονται στην Άγκυρα και να ασκούν την πολιτική τής Ελλάδας, ερήμην των Ελλήνων. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουμε τη μισή Κύπρο.

Οι Αμερικανοί πρεσβευτές έπαιξαν και πάλι το ρόλο τους στη Μεταπολίτευση, θέλοντας να κρατήσουν τα κεκτημένα, αφού ο επανελθών με την έγκρισή τους Κων. Καραμανλής προσδέθηκε ακόμα περισσότερο στην Ευρώπη. Υπό την επίβλεψη των Αμερικανών ήταν και ο Ανδρέας Παπανδρέου, που άφησε τις αμερικανικές βάσεις , αλλά και οι Μητσοτάκης και Σημίτης. Μόνον που τώρα την ΕΕ την κυβερνούσε ουσιαστικά η Γερμανία!!! Ο υπουργός των Εξωτερικών Κρίστοφερ, προέβλεψε από τον Ιούνιο που επισκέφθηκε την Αθήνα, ότι τον Οκτώβριο θα είχαμε εκλογές, οπότε και νέο πρωθυπουργό!!! Και αργότερα ο Σημίτης μέσω των διεργασιών της αμερικανικής πρεσβείας, ευχαριστούσε από το βήμα της Βουλής τις ΗΠΑ για την υπόθεση των Ιμίων, για να επιτρέψει μετά από λίγο να γίνει η Ελλάδα ορμητήριο των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ για να ισοπεδώσουν τη Γιουγκοσλαβία…. Η Ιστορία δεν σταματάει εδώ. Τα τελευταία χρόνια διεξάγεται ένας αδυσώπητος νέος ψυχρός πόλεμος, με ιδιαίτερες επιπτώσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Βαλκανική. Η Γερμανία της Μέρκελ θέλει να κυριαρχήσει στα Βαλκάνια και να βγει στο Αιγαίο, με όχημα τα Σκόπια. Να γιατί υποδέχθηκε με δόξες και τιμές τον Ζάεφ ως Μακεδόνα. Τα Σκόπια ως Μακεδονία, παίρνουν τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας και ο Αξιός ενώνεται με τον Δούναβη και τον Ρήνο. Η Γερμανία γίνεται κοσμοκράτειρα.

Οι ΗΠΑ, αφού δέχθηκαν έναν αντιαμερικανικό πόλεμο στην Ελλάδα ως ανεπιθύμητοι, πόλεμο που διακινούσε το ΚΚΕ και ακολουθούσαν οι αστικές κυβερνήσεις, απέσυρε το ενδιαφέρον της από μας, τους μοναδικούς συμμάχους στη Μ. Ανατολή, και προσεταιρίστηκε τις βαλκανικές χώρες ως την Πολωνία. Κράτησε τη Σούδα και το Άκτιο, έκανε μεγάλες βάσεις στο Κόσοβο, στα Σκόπια και στη Βουλγαρία, και μας άφησε μόνους!!! Τώρα η Ελλάδα ζητά βοήθεια από την ΕΕ και την Μέρκελ, αλλά μας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Οι Αμερικανοί δεν νοιάζονται για το όνομα και θέλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Τουρκία και Γερμανία, θέλουν τα Σκόπια ως Μακεδονία για πάρτη τους και όλοι είναι εναντίον της Ρωσίας που θέλει κι αυτή μέσω Σκοπίων να βγει στο Αιγαίο. Εμείς τι στο διάολο θα κάνουμε; Μπορεί να μου πει κανείς; Προς το παρόν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε γιατί είμαστε πτωχευμένοι, γιατί δεν έχουμε πίστη, όραμα και εθνικούς στόχους και κυρίως δεν έχουμε ισάξιο πολιτικό προσωπικό. Την πολιτική μας την κάνει και πάλι ο Αμερικανός πρεσβευτής. Είπε πριν από μέρες ο Αμερικανός πρεσβευτής ότι φοβάται ατυχές επεισόδιο στο Αιγαίο. Και πριν Αλέκτωρ φωνήσαι τρις, οι Τούρκοι μας εμβόλισαν ! Μετά ακολούθησε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ στην Άγκυρα, όπως ο Τάσκα τον Σίσκο το 74, και κανόνισε τα μελλούμενα.

Και πριν από μερικές μέρες, συναντώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πέταξε μερικές ρουκέτες σχετικά με τη Novartis και τους έκανε μαλλιά κουβάρια… Πού το πάει ο Ανθύπατος των ΗΠΑ στην Αθήνα πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ; Ένα έχω να σας πω: Σχεδίασε τα γεγονότα στην Ουκρανία… Άρα είναι ειδικός σε συνοριακές χειρουργικές επεμβάσεις!!!!

Αδέλφια, χανόμαστε…

- Αλλάζουν τα σύνορα της Βαλκανικής και συρρικνώνεται η Ελλάδα.

- Ο Τζέφρι Πάιατ, που απέσπασε την Ουκρανία ετοιμάζεται να διαμελίσει και τα νότια Βαλκάνια…

- Η Γερμανία καραδοκεί και υποστηρίζει τον Ζάεφ για να ενώσει το Αιγαίο με Δούναβη και Ρήνο!!!

- Κι εμείς ξυνόμαστε για το επίδομα στέγασης του ζεύγους Αντωνοπούλου, τρομάρα μας !!!!

Ετικέτες: Ελλάδα Αμερικανός Πολιτική Πρεσβευτής Πάιατe-genius.gr ...intelligent web software