Βραζιλία: Εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα δάγκειου πυρετού – Συναγερμός ενόψει καρναβαλιού

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στις χώρες της Λατινικής Αμερικής τις τελευταίες ημέρες καθώς τα κρούσματα του δάγκειου πυρετού πολλαπλασιάζονται με φρενήρεις ρυθμούς. Οι υγειονομικές Αρχές της Βραζιλίας χτυπούν καμπανάκι κινδύνου, μόλις λίγες ημέρες πριν αρχίσουν οι αφίξεις εκατομμυρίων τουριστών για το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έναρξη του έτους ως και σήμερα, στη Βραζιλία έχουν καταγραφεί 345.235 κρούσματα δάγκειου πυρετού. Ο αριθμός αυτός που καταγράφεται μέσα σε μόλις 5 εβδομάδες, είναι τετραπλάσιος από τον αντίστοιχο της περυσινής χρονιάς. Παράλληλα, έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής 31 θανάτους, ενώ ο αριθμός εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σημαντικά, καθώς υπό διερεύνηση βρίσκονται ακόμα 234 θάνατοι ασθενών.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι στο Ρίο οι Αρχές ανακοίνωσαν το άνοιγμα δέκα κέντρων περίθαλψης, ώστε να μειώσουν την πίεση που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία. Αντίστοιχα, στο Σάο Πάολο άνοιξε ένα κέντρο επειγουσών επιχειρήσεων, με σκοπό να διαχειριστεί την αυξημένη συρροή κρουσμάτων. Την ίδια ώρα, στην πρωτεύουσα της χώρας, την Μπραζίλια, άνοιξε ένα νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται, πως ο δάγκειος πυρετός είναι ιογενής λοίμωξη που μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών. Στο Σάο Πάολο δοκιμάζεται ένα drone που ψεκάζει προνυμφοκτόνο για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε δυσπρόσιτες περιοχές. Επιπλέον, η Βραζιλία προγραμματίζει να αρχίσει εντός του μηνός ενημερωτική εκστρατεία εμβολιασμού, ωστόσο, δεν διαθέτει αρκετά εμβόλια και έτσι θα χορηγηθούν μόνο σε παιδιά ηλικίας 10-14 ετών. Οι Αρχές αποδίδουν την έξαρση των κρουσμάτων στις αυξημένες θερμοκρασίες και τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών.

TAGS: