x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία: Ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών πόλεων

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ρωσία εξαπέλυσε κύματα πυραυλικών πληγμάτων εναντίον του Κιέβου και άλλων ουκρανικών πόλεων σήμερα κατά τις πρωινές ώρες αιχμής, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι, ενώ συντρίμμια όπλων που καταρρίφθηκαν έχουν προκαλέσει διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τμήματα της πρωτεύουσας.

Κύματα εκρήξεων συγκλόνισαν το Κίεβο στη διάρκεια της επίθεσης, που είναι η πρώτη του Φεβρουαρίου, με τα αντιαεροπορικά συστήματα να αναλαμβάνουν δράση για να καταστρέψουν τους πυραύλους, ανέφερε μέσω της εφαρμογής Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο.

«Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σήμερα σε τμήματα του Κιέβου αφού ένας ρωσικός πύραυλος, που καταρρίφθηκε, προκάλεσε ζημιές σε γραμμές υψηλής τάσης», δήλωσε ο δήμαρχος, Βιτάλι Κλίτσκο.

«Έπειτα από μια εχθρική επίθεση, δύο γραμμές υψηλής τάσης στην πρωτεύουσα υπέστησαν ζημιές από συντρίμμια πυραύλων. Μερικοί κάτοικοι στην αριστερή όχθη δεν έχουν αυτή τη στιγμή ηλεκτρικό», έγραψε ο Κλίτσκο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Κίεβο και η υπόλοιπη χώρα αντιμετωπίζουν μαζική ρωσική επίθεση και οι αεροπορικοί συναγερμοί συνεχίζονται ήδη εδώ και περισσότερο από δύο ώρες.

«Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην περιοχή Ντιπρόφσκιι, κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου», δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Ολόκληρη η Ουκρανία βρισκόταν σε συναγερμό για αεροπορικές επιδρομές από τις 6 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία να προειδοποιεί μέσω της Telegram για κίνδυνο ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων σε όλη τη χώρα.

Οι πρώτες εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο λίγο πριν από τις 7 π.μ..

«Φοβήθηκα όταν ανακοινώθηκαν οι αεροπορικοί συναγερμοί και τρέξαμε εδώ», λέει στο Ρόιτερς η 49χρονη Τετιάνα μέσα σ’ ένα καταφύγιο στο κέντρο του Κιέβου, ενώ κρατά στην αγκαλιά της τη δίχρονη εγγονή της και ένα μικρό σκύλο.

«Ελπίζω να τους καταρρίψουν όλους. Προσεύχομαι για την αντιαεροπορική άμυνά μας».

Η κλίμακα της επίθεσης, η οποία διήρκεσε ώρες, δεν έγινε αμέσως γνωστή. Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε αίτημα του Ρόιτερς να σχολιάσει.

Η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ενέργειας της Ουκρανίας, η DTEK, ανακοίνωσε πως μέρος της περιοχής Ντνιπρόφσκιι δεν έχει ηλεκτρικό. Ο Κλίτσκο δήλωσε πως συντρίμμια ρωσικού πυραύλου, που καταρρίφθηκε, προκάλεσαν ζημιές σε γραμμές υψηλής τάσης.

Ο Όλεχ Σινεχούμποφ, κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε πως ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν υποδομές στην πόλη του Χαρκόβου, το διοικητικό κέντρο της περιοχής.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software