Ανατιμήσεις «φωτιά» με μισθούς πείνας!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Δεν μπορούν να βγάλουν ούτε τον μήνα τους οι Έλληνες καταναλωτές, καθώς τα είδη διατροφής είναι πανάκριβα και συνεχώς οι τιμές τους παίρνουν την ανιούσα, ενώ τα εισοδήματα παραμένουν σε σταθερά, χαμηλά επίπεδα!

Ο λογαριασμός… δεν βγαίνει!
Ο Έλληνας είτε δανείζεται, είτε ξοδεύει από τα «έτοιμα» για να βγουν οι μηνιαίες υποχρεώσεις. Οι αγορές των καταναλωτών γίνονται με φειδώ και περιλαμβάνουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Τα τρόφιμα οδηγούν την κούρσα του πληθωρισμού, την ώρα που οι αγορές φρούτων και λαχανικών στις λαϊκές και στα σούπερ μάρκετ γίνονται με το σταγονόμετρο. Το σπανάκι κόστιζε την προηγούμενη βδομάδα 1μιση ευρώ, σήμερα το βρίσκει κάποιος στη λαϊκή 2 ευρώ. Τα πολύπαθα ελληνικά μήλα κόστιζαν την προηγούμενη βδομάδα 1,10, σήμερα η τιμή τους έφτασε 1,50 ευρώ. Κατά 20 λεπτά αυξήθηκαν οι ντομάτες όπου την προηγούμενη εβδομάδα η μέση τιμή ήταν στο 1,30, ενώ σήμερα στο 1,50. Σύμφωνα με την Eurostat, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα συνεχίζει να καλπάζει στη χώρα μας με ποσοστό 7,1% για τον Ιανουάριο, ποσοστό μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι στο 5,7%.

 

Σε όλα αυτά προστίθεται και το επίσης αρνητικό δεδομένο ότι υπάρχει ραγδαία αύξηση και στις τιμές των ενοικίων. Οι τιμές των ενοικίων είναι πλέον απλησίαστες. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, από το 2018 μέχρι τώρα, καταγράφηκαν αυξήσεις μέχρι και 52% στις τιμές των ενοικίων, ενώ τρομακτική είναι και η αύξηση στα ακίνητα που αξιοποιούν οι νεότερες γενιές, καθώς συμπεραίνεται ότι τα σπίτια από 50 τ.μ. και κάτω κατέγραψαν αύξηση που αγγίζει το 63%.

TAGS: