x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ραγδαίες εξελίξεις: Ποινική δίωξη στον Αγοραστό για το «μπάζωμα» στα Τέμπη!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για το μπάζωμα στον τόπο του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Κώστα Αγοραστού, πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Ο λόγος είναι το μπάζωμα στον τόπο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, με τον κ. Αγοραστό να κατηγορείται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Σημειώνεται ότι ο πρώην περιφερειάρχης στο υπόμνημα που κατέθεσε ως απάντηση στη μήνυση που υπέβαλαν σε βάρος του οι συγγενείς των θυμάτων, επιχείρησε να πετάξεις τις ευθύνες από πάνω, του βάζοντας στο κάδρο την αστυνομία, την πυροσβεστική, τον γ.γ πολιτικής προστασίας, τις εισαγγελικές και τις ανακριτικές αρχές. Μάλιστα, είχε κληθεί από την εισαγγελία πρωτοδικών σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για την τέλεση των αδικημάτων της υπόθαλψης εγκληματία και της παράβασης καθήκοντος. Τού είχαν κάνει μήνυση συγγενείς των θυμάτων. Στο υπόμνημά του ο Κώστας Αγοραστός υποστήριζε πως η περιφέρεια Θεσσαλίας είχε καθαρά υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης.

Επίσης, ανέφερε ότι συνήλθε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο παρίσταντο 15 άτομα από διαφόρους φορείς, μεταξύ άλλων και ο τότε Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αλλά και ο υφυπουργός μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος. Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού αποφασίστηκε η έγκριση υποέργων προς και στον χώρο του δυστυχήματος, η κατασκευή περιφράξεων στον χώρο του δυστυχήματος και σε οικόπεδο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, η χρήση βαρέων μηχανημάτων έργου για τον απεγκλωβισμό ατόμων και η χρήση γερανοφόρων τηλεσκοπικών μηχανημάτων έργου στο χώρο του ΟΣΕ στο Κουλούρι.

Επίσης, επικαλείται καταθέσεις διάφορων μαρτύρων ότι όσες εργασίες έγιναν στον τόπο του δυστυχήματος, έγιναν με «πρωτεύοντα ρόλο» της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες έδιναν τις εντολές, την καθοδήγηση, την έγκριση και τις υποδείξεις για ό,τι γινόταν στον τόπο του δυστυχήματος, ενώ ήταν και ενημερωμένες οι Εισαγγελικές και Ανακριτικές αρχές.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software