Κρήτη: Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες – Στήνουν μπλόκα στα Μεγάλα Χωράφια

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι αγρότες της Κρήτης βγαίνουν ξανά στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα.

Χθες, οι αγρότες του Ηρακλείου προχώρησαν σε μία συμβολική κατάληψη στον κόμβο των Πεζών, ενώ σήμερα σειρά έχουν οι αγρότες των Χανίων που θα στήσουν μπλόκα στα Μεγάλα Χωράφια στις 11 το πρωί.

Κρήτη: Κάλεσμα στους αγρότες να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost.gr, το Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους αγρότες να συμμετέχουν και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας του εισοδήματός τους.

Οι αγρότες ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση για την ακαρπία στην ελιά με 200 ευρώ το στρέμμα, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ολοκληρωμένο πρόγραμμα δακοκτονίας με ευθύνη του κράτους και αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Την Τρίτη στη Νίκαια οι αποφάσεις των αγροτών

Την Τρίτη, στη Νίκαια Λάρισας θα συνεδριάσει η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματα, ενώ και οι αγρότες που επιστρέφουν από την Αgrotica στις περιοχές τους αναμένεται τις επόμενες μέρες να αποφασίσουν αν θα συστήσουν μπλόκα ή θα ενισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα.

TAGS: