Ιωάννινα: «Δώρο ζωής» από 63χρονη που έχασε τη μάχη στο νοσοκομείο Χατζηκώστα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το μεγαλύτερο δώρο ζωής έκανε μία 63χρονη που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα και έχασε τη μάχη. Η γυναίκα ήταν από περιοχή της Άρτας και είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Η κατάσταση της υγείας της χειροτέρευε συνεχώς και όπως φαινόταν η μάχη που έδινε για τη ζωή της ήταν χαμένη. Οι δικοί της άνθρωποι με πόνο ψυχής πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, οι νεφροί και οι οφθαλμοί της 63χρονης «ταξίδεψαν» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία σε συνανθρώπους που ανέμεναν το μεγάλο δώρα.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα με ανακοίνωσή της, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης και τους ευχαριστεί για το ανθρώπινο μεγαλείο τους.

Συγχαίρει το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, καθώς και όλο το προσωπικό των ομάδων μεταμόσχευσης που συνέβαλλε στην επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης δωρεάς οργάνων.

Η ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, ανθρωπισμού, πολιτισμού και αλτρουισμού καθώς και την βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης.

TAGS: