Επιστολή Γ. Λαγού σε όλους τους Ευρωβουλευτές: Η Τουρκία απειλεί την Ευρώπη και με τον κορωνοϊό

0
0
0
s2smodern

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ελπίζω να είστε υγιείς και ασφαλείς εσείς και οι οικογένειές σας. Σκοπός της παρούσας επιστολής, είναι η ενημέρωσή σας σχετικά με την απαράδεκτη και καταδικαστέα στάση του καθεστώτος Ερντογάν ακόμα και σε ό,τι αφορά στην παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού.

Μόλις πριν τρεις μέρες, η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού εντός της επικράτειάς της. Αυτή η ανακοίνωση έγινε αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι όσα κράτη χτυπήθηκαν από τον ιό θα δεχθούν διεθνή οικονομική βοήθεια, καθώς μέχρι τότε το καθεστώς Ερντογάν δήλωνε ότι ο κορωνοϊός δεν υφίσταται στην Τουρκία.

Ο μέχρι προ ολίγων ημερών ισχυρισμός ότι η Τουρκία έχει μείνει ανέπαφη από την πανδημία είναι ενδεικτικός του πόσο επικίνδυνο είναι το καθεστώς Ερντογάν. Σημειωτέον, ότι η κυβέρνηση Ερντογάν δεν έχει δώσει αποδεικτικά στοιχεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, παρότι της έχει ζητηθεί. Όπως η Βόρεια Κορέα, έτσι και η Τουρκία, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον μεγαλοϊδεατισμό του Ερντογάν, επέλεξε αρχικά, ψευδώς να αρνείται ότι έχει πληγεί από τον κορωνοϊό, παραβλέποντας την πραγματικότητα. Αυτή η συσκότιση της κατάστασης καθώς και τα ψεύτικα στοιχεία που διαρρέει η Τουρκία σχετικά με τον ιό, την καθιστούν μια βιολογική και υγειονομική βόμβα στις παρυφές της Ευρώπης με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις για την ανθρωπότητα. Μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία είναι μία χώρα με μεγάλο πληθυσμό, μεγάλα αστικά κέντρα και ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου, ακριβώς στο σταυροδρόμι μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Ωστόσο, η διεθνής κοινότητα, αντί να θεωρεί την Τουρκία αναξιόπιστη και να προβαίνει στην επιβολή κυρώσεων εις βάρος της, την επιβραβεύει. Ενδεικτικά, ο Πρόεδρος Τραμπ διέκοψε όλες τις πτήσεις που συνδέουν τις ΗΠΑ με την Ευρώπη αλλά δεν διέκοψε τις πτήσεις από και προς την Τουρκία. Πέραν του ότι η ροή πληροφοριών είναι πολύ περιορισμένη, η τουρκική προπαγάνδα προβαίνει σε αυστηρό έλεγχο ή απόκρυψη δεδομένων ώστε να μην επηρεαστεί ο τουρισμός της χώρας και η εικόνα προς το εξωτερικό. Άλλωστε, η Τουρκία βρίσκεται εδώ και καιρό εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης, με ανοιχτά πολεμικά μέτωπα. Σε μία προσπάθεια προστασίας του τουρισμού, επιστρατεύεται ακόμα και η προπαγάνδα αφού τα social media κατακλύζονται από “τουρίστες” που επισκέφθηκαν την Τουρκία και δηλώνουν ότι πρόκειται για την πιο ασφαλή χώρα.

Μέχρι σήμερα, η Τουρκία, απολαμβάνοντας μια πρωτοφανή ασυλία, χωρίς ενδοιασμούς εργαλειοποιούσε τους λαθρομετανάστες. Ακριβώς την ίδια τακτική ακολουθεί τώρα και στην εργαλειοποίηση της διάδοσης του κορωνοϊού με σκοπό την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων της. Η απειλή πλέον, εκτός από πολιτισμική, είναι και υγειονομική.

Δεδομένης της όλης κατάστασης, αλλά και της επικινδυνότητας του ιού, σας καλώ όλους να καταδικάσετε το καθεστώς Ερντογάν και τις πολιτικές του οι οποίες μπορούν να αποβούν μοιραίες για την Ευρώπη.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Λαγός

 

Τουρκία, Ευρωβουλευτής, Επιστολή, Ευρώπη, Ευρωβουλή, Γιάννης Λαγός, κορωνοϊόςe-genius.gr ...intelligent web software