ΝΕΑ ΤΑΞΗ!!! H τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα – Τι θα αλλάξει στη Google

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Google ανακοίνωσε την ενσωμάτωση λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης στη δημοφιλή εφαρμογή του Android Auto, με στόχο να βελτιώσει τα επίπεδα οδικής ασφάλειας.

Ως το αντίπαλο δέος της εφαρμογής CarPlay της Apple, το Android Auto προορίζεται για χρήστες smartphone που φέρουν λειτουργικό Android με σκοπό να προβάλλονται εφαρμογές και λειτουργίες του κινητού τηλεφώνουν στην οθόνη ενός συμβατού συστήματος πολυμέσων στο αυτοκίνητο.

Η εφαρμογή Android Auto βελτιώνεται διαρκώς ώστε να γίνει πιο εύκολη στη χρήση της και να συμβάλλει στη βελτίωση της άνεσης του οδηγού αλλά και της οδικής ασφάλειας. Οι τελευταίες αναβαθμίσεις που ανακοίνωσε η Google στοχεύουν ακριβώς σε αυτό και για επιτευχθεί ο στόχος μπαίνει στο παιχνίδι και η τεχνητή νοημοσύνη.

Η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι αργότερα μέσα στη χρονιά θα προχωρήσει σε αναβάθμιση της εφαρμογής του Android Auto ενσωματώνοντας σε αυτό λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα βοηθά στη μείωση του χρόνου που αποσπάται η προσοχή του οδηγού από τον δρόμο όταν βρίσκεται σε κίνηση.

Συγκεκριμένα, η αμερικάνικη εταιρεία ανέφερε ότι το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης θα είναι σε θέσει να κάνει περιλήψεις σε μακροσκελή sms ή ομαδικές συζητήσεις και να τις παρουσιάζει στον οδηγό του αυτοκινήτου, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνει και σχετικές απαντήσεις ώστε να μη χρειάζεται να σκεφτεί αυτός που κάθεται πίσω από το τιμόνι αλλά ούτε και να αγγίξει κάποια οθόνη.

Ο οδηγός θα μπορεί, επίσης με μία κίνηση, να ενεργοποιεί το σύστημα πλοήγησης βάσει της τοποθεσίας που έλαβε μέσω μηνύματος αλλά και να στείλει τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης σε κάθε ενδιαφερόμενο ή να τον καλέσει στο τηλέφωνο.

Μαζί με αυτές τις σημαντικές αλλαγές που κάνουν το Android Auto που άνετο και εύκολο κατά την οδήγηση και βελτιώνουν παράλληλα την οδική ασφάλεια, η Google ανακοίνωσε επίσης ότι η εφαρμογή της θα μεταφέρει με υψηλότερη πιστότητα την συνολική εικόνα της οθόνης του εκάστοτε κινητού στην οθόνη αφής του multimedia συστήματος.

TAGS: