Οι Τούρκοι κόβουν το Αιγαίο «στα δύο» με μεγάλη άσκηση μεταξύ Χίου, Σκύρου και Εύβοιας

0
0
0
s2smodern

Η Άγκυρα με NAVTEX δεσμεύει το κεντρικό Αιγαίο, για ασκήσεις με πυρά, από τις 16 Μαρτίου μέχρι τις 30 Απριλίου.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ενώ η Τουρκία έχει κηρύξει υβριδικό πόλεμο στην Ελλάδα οργανώνοντας εισβολές παράνομων μεταναστών στα σύνορα, η Άγκυρα επιλέγει να κλιμακώσει κι άλλο, ανακοινώνοντας άσκηση στην «καρδιά» του Αρχιπελάγους.

Να υπενθυμίσουμε ότι από το Ιόνιο μέχρι και ΝΑ (νοτιονατολικά) του Καστελόριζου το τουρκικό Ναυτικό έχει παρατάξει αυτή την στιγμή τον υποβρύχιο στόλο του, σε μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση, η οποία ξεκίνησε εχθές και πρόκειται να διαρκέσει έως τις 20 Μαρτίου.

Συνολικά 11 από τα 12 τουρκικά υποβρύχια έχουν απλωθεί σαν «βεντάλια» από το Ιόνιο μεταξύ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, έως και ανατολικά της Κρήτης φτάνοντας έως την Κύπρο, βάσει των Subnote που έχει εκδώσει η Άγκυρα, σε μια καθαρά επιθετική ενέργεια αποκλεισμού και περιορισμού των κινήσεων των σκαφών επιφανείας του ΠΝ.

Τα τουρκικά υποβρύχια έχουν εντοπιστεί σε περιοχές κοντά στους διαύλους Ρόδου-Καρπάθου-Κρήτης, Πελοποννήσου-Κυθήρων-Κρήτης, στο Ιόνιο Πέλαγος κλπ.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis έχει απλώσει καλώδια και αυτή τη στιγμή έχει πορεία προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Βρίσκεται στο οικόπεδο 4 της κυπριακής ΑΟΖ και πλέει ολοταχώς ανατολικά. Αυτή τη στιγμή είναι περίπου 5 μίλια έξω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Όλη αυτή η περιοχή βρίσκεται εντός της ανακυρηχθείσας τουρκικής ΑΟΖ, όπως αυτή δημοσιεύτηκε από τον ΟΗΕ.

Οι κινήσεις του πλοίου παρακολουθούνται από το ελληνικό Ναυτικό.

Υπενθυμίζουμε πως χθες το πρωί τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Μάλιστα, για το επεισόδιο αυτό το ΥΠΕΞ κάλεσε και τον Τούρκο πρέσβη για εξηγήσεις.

Μετά τα συνεχή «στραπάτσα» το καθεστώς Ερντογάν φαίνεται να χρειάζεται μία νίκη κάτι που σημαίνει πως τον επόμενο καιρό θα αυξήσει την προκλητικότητα του.

Η Άγκυρα «ποντάρει» στην συνεχόμενη πίεση και στην φθορά της καταπονημένης από τα μνημόνια, Ελλάδας.

 

 

NAVTEX, Ασκήσεις, Oruc Reis, ελληνικό Ναυτικό, τουρκικό Ναυτικόe-genius.gr ...intelligent web software