x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νέα εκτόξευση πυραύλων Κρουζ από τη Βόρεια Κορέα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα πυραύλους Κρουζ προς την κατεύθυνση της Κίτρινης Θάλασσας, σύμφωνα με τις νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις, συνεχίζοντας τις δοκιμές όπλων σε μια περίοδο που η χώρα υποστηρίζει πως έχει εντείνει τις «πολεμικές προετοιμασίες» της.

«Ο στρατός εντόπισε πολλαπλούς πυραύλους Κρουζ γύρω στις 11:00 (04:00 ώρα Ελλάδας)» οι οποίοι εκτοξεύθηκαν προς τη θάλασσα στα ανοικτά της δυτικής ακτής της χερσονήσου, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων, το οποίο πρόσθεσε πως παρακολουθεί από κοντά «κάθε νέα ένδειξη επιπλέον δραστηριότητας» στη Βόρεια Κορέα.

 

Πρόκειται για την τρίτη σειρά εκτοξεύσεων πυραύλων Κρουζ από τη Βόρεια Κορέα αυτή την εβδομάδα, εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων ανάμεσα στη Σεούλ και την Πιονγκγιάνγκ.

Την Τρίτη, η Βόρεια Κορέα είχε προχωρήσει σε δοκιμαστική εκτόξευση αυτού που παρουσίασε ως ένα στρατηγικό πύραυλο κρουζ.

Δύο ημέρες νωρίτερα, ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν είχε προσωπικά επιβλέψει μια δοκιμή αυτών που η Πιονγκγιάνγκ παρουσίασε ως δύο πυραύλους Κρουζ νέας γενιάς που εκτοξεύθηκαν από ένα υποβρύχιο.

Τον Ιανουάριο, η Βόρεια Κορέα είχε ήδη ανακοινώσει πως δοκίμασε ένα «υποβρύχιο σύστημα πυρηνικών όπλων» και έναν υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο με στερεά καύσιμα, αφού το 2023 είχε σηματοδοτηθεί από πολυάριθμες δοκιμές όπλων.

Οι δοκιμές πυραύλων Κρουζ, οι οποίοι πετούν μέσα στην ατμόσφαιρα, δεν εμπίπτουν στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα από τον ΟΗΕ. Και αυτό αντίθετα από τους βαλλιστικούς πυραύλους, η πτήση των οποίων πραγματοποιείται κυρίως στο διάστημα.

Το γεγονός ότι οι πύραυλοι Κρουζ πετούν σε πιο χαμηλό ύψος από τους βαλλιστικούς καθιστά δυσκολότερο τον εντοπισμό τους. Ο χαρακτηρισμός τους ως «στρατηγικών» υπονοεί ότι μπορεί να είναι σχεδιασμένοι για να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Σύμφωνα με αναλυτές, η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να πραγματοποιεί δοκιμές πυραύλων Κρουζ που προορίζονται για εξαγωγή στη Ρωσία για να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software