Ακταιωρός της τουρκικής Ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ έξω από την Κω - «Το έκαναν με σκοπό»

0
0
0
s2smodern

Ακταιωρός της τουρκικής Ακτοφυλακής έπεσε πάνω σε σκάφος του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ έξω από την Κω τα ξημερώματα.

Υπάρχει βίντεο από τον εμβολισμό του τουρκικού σκάφους στο ελληνικό το οποίο το χτύπησε πίσω όπως ακούγεται ξεκάθαρα να αναφέρουν οι λιμενικοί.

Απειλήθηκε η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των στελεχών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

«Μας έσπασε τα ρέλια», ακούγεται να φωνάζει ο ένας ενώ ένας άλλος λέει «βίντεο όλο». Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ακούγεται κάποιος να αναφέρει «είναι στα δικά μας -νερά- και μας χτύπησε πίσω. Μας έχει κάνει ζημιά».

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην μέση γραμμή ανάμεσα στην Κω και τα τουρκικά παράλια.

Το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει εμβολισμό του σκάφους του από την τουρκική ακταιωρό και μάλιστα αναφέρει ξεκάθαρα ότι επρόκειτο για «σκοπούμενη σύγκρουση».

Δηλαδή δεν υπάρχει κανένα λάθος, οι Τούρκοι προχώρησαν σε μια δολοφονική ενέργεια.

«Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος».

 

 

Τουρκία, Ελλάδα, ΚΩΣ, Ακταιωρός, τουρκική Ακτοφυλακή , ΛΣ-ΕΛΑΚΤe-genius.gr ...intelligent web software