Ενός λεπτού σιγή για τους Ήρωες των Ιμίων στο Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, με εισήγηση της Ιωάννας Καραδήμα

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής συνεδρίασε στον Ασπρόπυργο. Ανήμερα της τραγικής επετείου των Ιμίων, δεν έπρεπε να ξεχαστούν οι Ήρωες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού. Με εισήγηση της Περιφερειακής συμβούλου Αττικής, Ιωάννας Καραδήμα, το προεδρίο του συμβουλίου δέχθηκε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη αυτών. Σας παραθέτουμε το κείμενο της πρότασης της κ. Καραδήμα:
"Κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι η σημερινή μας συνεδρίαση συμπίπτει με την συμπλήρωση 28 χρόνων από την τραγική νύκτα των Ιμίων. Εκείνη την ημέρα 3 νέοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, οι Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτωρ Γιαλοψός και Χριστόδουλος Καραθανάσης έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια του καθήκοντος τους να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο.
Μία κυριαρχία που και σήμερα αμφισβητεί η Τουρκία με τις προκλήσεις της αλλά και με το σύγχρονο δουλεμπόριο λαθρομεταναστών που το βαφτίζουν ροές παράτυπων μεταναστών.  Ένα ζήτημα που αφορά άμεσα και τον Ασπρόπυργο που μας φιλοξενεί σήμερα, με την εγκληματικότητα και τη γκετοποίηση που δημιουργεί στην περιοχή.
 
Ως ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς τους 3 ήρωες , αλλά και σε όλους τους νεκρούς των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο, ζητώ το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να κρατήσει ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη τους."
 
Ιωάννα Καραδήμα, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής 
TAGS: