x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι αγρότες πολιορκούν τις Βρυξέλλες

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Χιλιάδες τρακτέρ αναμένεται να «εισβάλουν» σήμερα στις Βρυξέλλες για να διαδηλώσουν  για την κρίση που έχει ξεσπάσει στον αγροτικό κλάδο σε όλη την Ευρώπη, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήδη από το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου ξεκίνησαν να καταφθάνουν στις Βρυξέλλες τα πρώτα κομβόι των τρακτέρ των αγροτών με προορισμό τον τόπο όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος. Μάλιστα ορισμένα σημεία εξόδου και εισόδου της βελγικής πρωτεύουσας έχουν ήδη κλείσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νέων Αγροτών (FJA), Φλοριάν Πονσελέ, τα ξημερώματα της Πέμπτης ορισμένοι από τους αγρότες παρεμπόδισαν  ήδη την πρόσβαση στις Βρυξέλλες.

Στην τεράστια διαδήλωση στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχουν αγροτικά σωματεία από την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία για να ενώσουν τις φωνές τους με αυτές των Βέλγων αγροτών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της FJA, ο «γενικός αποκλεισμός» των Βρυξελλών αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης 1η Φεβρουαρίου και προειδοποιεί πως εάν οι αγρότες δεν κερδίσουν αυτά που διεκδικούν, οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή (2/2).

Οι αστυνομικές Αρχές των Βρυξελλών προειδοποιούν για σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο αλλά και στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Παράλληλα, συνιστούν στους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με τα οχήματά τους και να προτιμήσουν το μετρό.

Οι Βέλγοι αγρότες έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στους δρόμους προς το λιμάνι Ζεεμπρούγκε, ενώ περισσότερα από 100 τρακτέρ συμμετέχουν στον αποκλεισμό.

Εκπρόσωπος Τύπου του λιμανιού της Αμβέρσας ανέφερε πως δεκάδες αγρότες έχουν ξεκινήσει να εμποδίζουν τα φορτηγά κατά την είσοδο και έξοδό τους από το λιμάνι της Αμβέρσας, το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης. Μπλόκο έχει επίσης στηθεί σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο στο Βέλγιο.

Εν μέσω λοιπόν των κινητοποιήσεων των αγροτών, που οργανώνουν μεγάλη διαδήλωση, οι ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται σήμερα στις 11:00 (ώρα Ελλάδας) στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software