Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και μπλόκα στην Εθνική αποφάσισαν οι αγρότες

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες της Θεσσαλίας, στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στον Παλαμά.

Θα προχωρήσουν σε διοργάνωση συλλαλητηρίου το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα είναι σε εξέλιξη η έκθεση Agrotica, αλλά και σε συμβολικούς αποκλεισμούς οδικών αξόνων.

Οι αγρότες αποφάσισαν στη σύσκεψή τους:

Να αποστείλουν τα αιτήματα στο Μαξίμου ώστε να τα επεξεργαστούν στην κυβέρνηση και να οριστεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Τα αιτήματα αυτά βρίσκουν σύμφωνους τους αγρότες σε όλη τη χώρα.
Όλα τα μπλόκα όλης της Θεσσαλίας συντονισμένα στις 16:00 το απόγευμα θα αποκλείουν ταυτόχρονα το σημείο στο όποιο βρίσκονται σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο αρχής γενομένης από την Τετάρτη (31/1).
Οι Θεσσαλοί αγρότες κατεβαίνουν στην Agrotica το ερχόμενο Σάββατο και πραγματοποιούν συλλαλητήριο στις 12:00 το μεσημέρι στη βόρεια είσοδο της έκθεσης.
Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κων. Τζέλλας, η αναγκαιότητα συντονισμού των μπλόκων προκύπτει από τα ίδια τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής που είναι κοινά και τόνισε πως «το μέγεθος των προβλημάτων συμβαδίζει με τον αριθμό των τρακτέρ».

Επισήμανε ότι οι αποζημιώσεις που δόθηκαν δεν επαρκούν για να καλυφτούν ούτε καν τα καλλιεργητικά έξοδα, ενώ παραμένει άγνωστο το τελικό ποσό που θα τους καταβληθεί ως αποζημίωση, καθυστερούν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

«Τώρα είναι ευκαιρία μέσα από τη δύναμη την ενότητα και τον αγώνα μας να κερδίσουμε λύσεις στα αιτήματα μας» τόνισε.

TAGS: