Αριστερή υποκρισία για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η πρεμούρα των κυβερνητικών να προωθήσουν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια είναι γνωστή, όπως και η αντίληψή τους, ότι μέσω αυτών, θα έρθουν ξένα κεφάλαια να επενδύσουν, ίσως και ξένοι φοιτητές να φοιτήσουν. Για πιθανότητα βελτίωσης του δημόσιου Πανεπιστημίου, επειδή θα υπάρχουν ιδιωτικά, δεν γίνεται καν συζήτηση. Κι αυτό, διότι απλούστατα, αυτό θα συνέβαινε και στις βαθμίδες της εκπαίδευσης πριν από τα Πανεπιστήμια. Ωστόσο, παρά την παρουσία ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, η ποιότητα των δημόσιων σχολείων, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, μαζί με την παραβατικότητα που έχει αναπτυχθεί εντός αυτών, είναι επιπέδου, τριτοκοσμικής χώρας.

Φυσικά, για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση, κάνει ακορντέον το Σύνταγμα, φέρνοντας το στα μέτρα της. Όλοι αυτοί οι …περισπούδαστοι συνταγματολόγοι, βιάζουν την λογική, ισχυριζόμενοι ότι το άρθρο 8 του Συντάγματος δεν αποκλείει τη σύσταση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ αναφέρει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ότι απαγορεύεται η σύσταση πανεπιστημίων από ιδιώτες.

Τη νύφη φυσικά, καλείται να πληρώσει η ελληνική οικογένεια, που θα πρέπει να ξηλώνεται ακόμα και για την  πανεπιστημιακή εκπαίδευση των παιδιών της, χωρίς το παραμικρό αξιοκρατικό κριτήριο. Τα εύκολα πτυχία που θα παρέχουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, περιέχουν πολλούς κινδύνους, για πολλά επαγγέλματα, πράγμα το οποίο και σαφώς δεν ενδιαφέρει τους κυβερνητικούς. Όλα στη μηχανή του κιμά, με την κυβέρνηση, να θέλει φυσικά νέους, χωρίς την κατάλληλη κατάρτιση. Καθαρά ρατσιστική και η αντίληψη, ότι αυτοί που έχουν τον παρά και τα σκάνε, είναι έξυπνοι, ενώ αυτοί που δεν θα έχουν να πληρώσουν ιδιωτικό, θα περιορίζονται σε ένα κρατικό πτυχίο, που στην πραγματικότητα θα έχει χάσει την αξία του.

Η κοινή γνώμη βρίσκεται σε σύγχυση και είναι φυσικό. Αφού έχει μπροστά τον γκρεμό της νεοφιλελέ κυβέρνησης, αλλά πίσω το ρέμα των αριστερών. Το απόλυτο μπάχαλο, σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, το έχει προκαλέσει εδώ και δεκαετίες και φυσικά στην Μεταπολίτευση, η αριστερά με τις ιδεοληψίες της. Με την διείσδυση της, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, διδακτικές και μαθητικές και με τεράστιο μερίδιο ευθύνης της μπαχαλοποίησης στη δημόσια εκπαίδευση. Έτσι ο πολίτης, που θέλει να δει το παιδί του να σπουδάζει, βρίσκεται σε μια στενωπό. Όπου στη μία μεριά, έχει την επιλογή να σπουδάσει το παιδί του, σε Πανεπιστήμια που είναι πλήρως κατεστραμμένα και ως κτήρια και ως σύστημα και που απέξω ανθεί το παρεμπόριο αλλοδαπών και το εμπόριο ναρκωτικών σε πλείστες περιπτώσεις και από την άλλη να έχει την επιλογή του να πληρώσει για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και αποκατάσταση του παιδιού του.

Αυτή η παράμετρος είναι που αποδεικνύει το πόσο πολύ η Αριστερά, ηθελημένα ή άθελα, όπως το κρίνει κανείς, αβαντάρει αυτό το μπάχαλο. Οι νεομαρξιστές στην ουσία, ανοίγουν  τον δρόμο στους νεοφιλελέδες να φέρνουν μέσα στη χώρα μας, τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

 Πάγια θέση των εθνικιστών είναι ότι η Παιδεία ανήκει στο Κράτος και πρέπει να ελέγχεται απ’ αυτό. Επίσης, θα πρέπει να ελέγχεται και το περιεχόμενο και η διδακτική ύλη, ως προς το κομμάτι που αφορά τα ιστορικά ζητήματα και το πώς αυτά παρουσιάζονται. Τα γεγονότα άλλωστε ποτέ δεν είναι υποκειμενικά, αλλά σε αυτό οι νεοφιλελέδες, έχουν παραχωρήσει το πεδίο στην Αριστερά.

Νεοφιλελέδες φανερά και Αριστερά με τα μπάχαλα της, έφεραν στην πόρτα μας, τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Οι εθνικιστές λένε όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, οι εθνικιστές θα είναι οι θεματοφύλακες της δημόσιας εκπαίδευσης και προτείνουν να ιδρυθεί Πανεπιστήμιο προς τιμήν του Ιπποκράτη και όλα τα πτυχία διεθνώς να δίνονται με τον τίτλο αυτό! Άλλωστε μας το χρωστάει η ανθρωπότητα, διότι οι πρόγονοι μας ήταν οι πρωτοπόροι σε όλες τις επιστήμες. Μας αδίκησαν στη γλώσσα, καιρός να δικαιωθούμε τουλάχιστον για την επιστημονική κατάρτιση της ανθρωπότητας.

Οι εθνικιστές και ξέρουν και μπορούν

Μπουγάς Τρύφων

Μέλος ΕΣ Εθνικό Μέτωπο  

TAGS: