ΠΝ: Απαγόρευσε όλη τη ναυσιπλοΐα από την Λέσβο έως και την Σάμο! - Οργή κατοίκων στη Μυτιλήνη για σκάφος ΜΚΟ

0
0
0
s2smodern

Το ΠΝ απαγόρευσε όλη τη ναυσιπλοΐα από την Λέσβο μέχρι την Χίο, σύμφωνα με NAVTEX που εξέδωσε η Ελλάδα ως μέσο προστασίας των συνόρων από τις ορδές των παράνομων μεταναστών που κατακλύζουν τα παράλια των ελληνικών νησιών από την Τουρκία.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται μόνο τα πλοία της Frontex, τα πλοία της δύναμης NATO Aegean Activity και τα εμπορικά πλοία, τα οποία είναι εφοδιασμένα με τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά αξιοπλοΐας.

Δεν μπορεί να δέσει σκάφος ΜΚΟ: Κύμα οργής από κατοίκους

 Την ίδια ώρα ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων για τις ΜΚΟ που δρουν ανεξέλεγκτα. Ομάδα κατοίκων της Μυτιλήνης δεν επέτρεψε σήμερα το μεσημέρι στο πλοίο «Mare Liberum» να δέσει για τροφοδοσία στο λιμάνι της πόλης. Το πλοίο ανήκει στην μη κυβερνητική οργάνωση με την ονομασία «Sea Watch» με εμπειρία στις θαλάσσιες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ το πλοίο αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ από τις λιμενικές αρχές έγινε γνωστό στο πλήρωμα ότι δεν μπορεί να πλεύσει στα ανατολικά και βόρεια του νησιού λόγω συνεχιζόμενων ασκήσεων και βολών του Στρατού. Το συγκεκριμένο σκάφος Γερμανικής οργάνωσης εκδιώχτηκε από κατοίκους στην Σκάλα Λουτρών, μετά προσπάθησε να δέσει στο Πέραμα αλλά το μπλόκαραν κάτοικοι της Γέρας και τώρα προσπάθησε να δέσει στο λιμάνι Μυτιλήνης αλλά και πάλι στάθηκαν εμπόδιο κάτοικοι...

Η Frontex θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα επιχείρηση στην ξηρά και τη θάλασσα

Η Frontex θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα την ταχεία μεθοριακή επέμβασή της στην Ελλάδα, τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής της ΕΕ. «Σχεδιάζουμε να στείλουμε γύρω στους 100 αξιωματικούς έκτακτης υπηρεσίας από την ερχόμενη Τετάρτη στην περιοχή των συνόρων του Έβρου», δήλωσε η Έβα Μονκιούρ.

Στα ελληνικά νησιά, η Frontex θα στείλει κυρίως εξοπλισμό, δηλαδή σκάφη ή ελικόπτερα. «Μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο μέχρι να φθάσουν επιτόπου τα πλοία», δήλωσε η εκπρόσωπος αναφερόμενη στην ημερομηνία έναρξης της επιχείρησης την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα συμβάλει κάθε μεμονωμένη χώρα της ΕΕ, όμως όλες έχουν υποσχεθεί να βοηθήσουν, δήλωσε η εκπρόσωπος. Η επιχείρηση της Frontex είναι σχεδιασμένη για δύο μήνες, αλλά μπορεί να παραταθεί.

 

 

Ελλάδα, Λέσβος, Δρυϊνουπόλεως, NAVTEX, ελληνικά νησιά, Frontex, Χίο, ναυσιπλοΐαe-genius.gr ...intelligent web software