x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νέες κινητοποιήσεις από αγρότες και κτηνοτρόφους – Ενισχύουν τα μπλόκα στη Θεσσαλία και άλλες περιοχές

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στους δρόμους διεκδικώντας δυναμικά την επίτευξη των αιτημάτων τους δηλώνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα. Με διαδοχικές συγκεντρώσεις και μπλόκα ιδίως στην περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα από τον Έβρο έως την Κρήτη, οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Με συνελεύσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά στα σημεία που έχουν στηθεί τα μπλόκα και με αποφάσεις Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι αγρότες οργανώνουν τα επόμενα βήματά τους, δηλώνοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν προκειμένου να αυξήσουν την πίεση προς την κυβέρνηση.

Ενισχύονται τα μπλόκα στη Θεσσαλία
Στο μεταξύ, ενισχύονται ακόμα περισσότεροι τα μπλόκα που έχουν στηθεί στη Θεσσαλία. Ειδικότερα, τον Ε65 απέκλεισαν ξανά οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων, ενώ συγκροτήθηκε και η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου, με στόχο τον συντονισμό του με άλλα μπλόκα.

Την ίδια στιγμή, οι αγρότες της Θεσσαλίας καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να παρατάξει τις κλούβες των ΜΑΤ απέναντί τους, σημειώνοντας ότι φανερώνεται ξανά το εχθρικό πρόσωπο του κρατικού μηχανισμού, που πρώτα τους «έπνιξε» και τώρα όχι μόνο τους εγκαταλείπει, αλλά επιλέγει την καταστολή για να απαντήσει στα οξυμένα προβλήματά τους.

Επίσης ισχυροποιούνται τα μπλόκα στον Πλατύκαμπο της Λάρισας από τους αγρότες των περιοχών της Κάρλας, ενώ η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και των Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν περιοδείες στα χωριά για να μαζικοποιηθεί κι άλλο το μπλόκο.

Οι αγρότες της Μαγνησίας παραμένουν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο στον Ριζόμυλο, στην παλιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας και των Τρικάλων στο μπλόκο στο Ζάρκο.

«Η μαζικότητα των κινητοποιήσεων δίνει απάντηση στον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης που μιλάει για κομματικά υποκινούμενους αγρότες», επισημαίνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη», τονίζοντας ότι «τα προβλήματα είναι αυτά που μας υποκινούν και τον καλούμε αντί να βγαίνει και να κάνει δηλώσεις ψεύτικες να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε κι αφορούν την επιβίωσή μας από τις πλημμύρες, όπου τα σπίτια ακόμα δεν έχουν στεγνώσει από τα νερά, με τα χωράφια που δεν οργώνονται, με τα ζώα που πνίγηκαν».

Νέο μπλόκο στην είσοδο της Λαμίας
Σε στήσιμο μπλόκου στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα χωριά της Λαμίας αλλά και άλλες περιοχές της Φθιώτιδας.

Ήδη δεκάδες τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, ενώ αντίστοιχες ενέργειες για στήσιμο μπλόκου γίνονται και στην περιοχή της Αταλάντης.

Συγχρόνως, προγραμματίζουν πορεία με τα τρακτέρ τους και συγκέντρωση έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.

Μπλόκα στην Ήπειρο και την Κεντρική Μακεδονία
«Ραντεβού» στη γέφυρα της Άρτας έχουν οι αγρότες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν εκεί με τα τρακτέρ τους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας.

Στο Λούρο συγκεντρώνονται οι αγρότες τις Πρέβεζας, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ και συλλαλητήριο διοργανώνουν στα Ιωάννινα.

Στη διασταύρωση της Νάουσας έστησαν το μπλόκο οι αγρότες της Ημαθίας, μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».

Παράλληλα, με αίτημα για ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση, που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις, οι αγρότες της Ημαθίας και της Πέλλας πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή συγκέντρωση στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια.

Στο μεταξύ, κτηνοτρόφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από την περιοχή και κοντινές περιοχές, αλλά και από τη Θέρμη, κατευθύνονται σήμερα προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου προβλέπεται να σταθμεύσουν τα τρακτέρ τους εκτός οδοστρώματος.

Τι διεκδικούν αγρότες και κτηνοτρόφοι
Τα αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, προκειμένου να καταφέρουν να παραμείνουν στην παραγωγή είναι τα ακόλουθα:

Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ  Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΕΡΤΙΔΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}



e-genius.gr ...intelligent web software