x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τέμπη: Ποινική δίωξη σε 15 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ για το δυστύχημα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ποινική δίωξη σε βάρος 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ για το δυστύχημα των Τεμπών άσκησε η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας.

Πρόκειται για διευθύνοντες συμβούλους, προέδρους διοικητικού συμβουλίου και μέλη διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού την περίοδο από το 2016 μέχρι τον χρόνο του δυστυχήματος, τον Φεβρουάριου του 2023.

Και οι 15 κατηγορούνται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Η άσκηση των διώξεων ήρθε κατόπιν πρότασης του εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος από τον περασμένο Μάρτιο, κ. Σωτήρη Μπακαΐμη, και αφορά τη σύμβαση για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, δηλαδή την περιβόητη σύμβαση 717, και την μη υλοποίηση της κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να καθοριστεί και η σειρά με την οποία θα κληθούν να καταθέσουν στον ανακριτή οι εμπλεκόμενοι οι οποίοι ανεβάζουν πλέον τον συνολικό αριθμό στους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη για το δυστύχημα, στους 30.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software