x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών: Ο Αρχιεπίσκοπος είπε το αυτονόητο

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Χαρακτηριστικά δήλωσε: “Είπε το αυτονόητο. Όταν δύο άνθρωποι αποφασίσουν να ζήσουν με έναν τρόπο ο οποίος είναι άρνηση της Εκκλησίας, και είναι δικαίωμα τους, συγχρόνως οι ίδιοι άνθρωποι το παιδί που, ας πούμε, θα έχουν αποκτήσει με τον τρόπο που θα έχουν αποκτήσει, θα έρθουν να μου πουν, χωρίς να το ρωτήσω, χωρίς να εκφράσει την άποψή του, θέλω να ενταχθεί στην Εκκλησία; Είναι αντιφατικό από τους ίδιους. Αυτό είπε ο Μακαριώτατος. Δεν είναι τίμιο”, είπε και συμπλήρωσε ότι:

“Δεν θα μείνουμε στον τύπο, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε και χωρίς κανόνες”. “Για αυτό το θέμα υπάρχουν άνθρωποι που είναι κάθετα αντίθετοι, που δεν έχουν σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Υπάρχουν άθεοι που είναι αντίθετοι, όπως μεταξύ των άλλων και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. Μήπως το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος είναι κατηχητικό της Εκκλησίας και της Μητρόπολης; Όχι, βέβαια. Το ότι έχουμε αγαστές σχέσεις με τους συντοπίτες μας και πολύ εκλεκτούς Βουλευτές και στελέχη, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χάσμα”, ανέφερε σε σημείο της συνέντευξης ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ρωτήθηκε για αντιδράσεις και συγκρούσεις από την πλευρά της Εκκλησίας και απάντησε ότι “η Εκκλησία είναι μάνα, δεν μπορεί να συγκρουστεί”.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software