x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΗΠΑ: Προβάδισμα Τραμπ με 50% και στο New Hampsire

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τελειώνει ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της η Nikki Haley για να κάνει την ανατροπή και να μείνει στην κούρσα για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών, ανατρέποντας την κυριαρχία που έχει εξασφαλίσει ο Trump από τις προκριματικές της Αϊόβα, οπότε η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ αρχίζει το βρώμικο παιχνίδι κατά του πρώην προέδρου των Ρεπουμπλικάνων.

Οι τρεις δημοσκοπήσεις για τις προκριματικές του Νιου Χαμσάιρ που έχουν δημοσιευτεί μέχρι στιγμής – δύο από την ετιαρεία δημοσκοπήσεων Boston Globe/NBC-10/Suffolk, καθώς και μια τρίτη από το Κολέγιο St. Anselm- δείχνουν ότι ο Trump όχι μόνο προηγείται της Nikki Haley, πρώην πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και στο Νιου Χαμσάιρ αλλά προηγείται με διψήφια διαφορά συγκεντρώνει μάλιστα ποσοστό άνω του 50%.
Εάν η Haley δεν καταφέρει να πετύχει μια ανατρεπτική νίκη στις προκριματικές του Νιου Χάμσαϊρ που θα γίνουν την Τρίτη, 23/1, τα ήδη στενά περιθώριά της να διεκδικήσει το χρίσμα θα χαθούν.

Ο Trump, ο οποίος έχει πάρει προβάδισμα εναντίον των εσωκομματικων αντιπάλων του, Nikki Haley, πρώην κυβερνήτριας της Νότιας Καρολίνας και Ron de Santis, νυν κυβερνήτη της Φλόριντα, πραγματοποίησε ομιλία προς τους οπαδούς του σε ένα γήπεδο στο Μάντσεστερ το βράδυ του Σαββάτου, 20/1 με τον κόσμο να τον χειροκροτά.
Ο Trump ενθάρυνε τους παριστάμενους να πάνε να ψηφίσουν την Τρίτη, 23/1 όταν θα διεξαχθούν οι προκριματικές εκλογές.

Υπέρ του Trump και οι ρεπουμπλικάνοι της Νότιας Καρολίνας

Αλλά μετατόπισε και μέρος της εστίασής του στις επόμενες προκριματικές που θα γίνουν τη Νότια Καρολίνα στα τέλη Φεβρουαρίου.
Στη συγκέντρωση, εμφανίστηκαν αρκετοί υψηλόβαθμοι κρατικοί και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι από τη Νότια Καρολίνα και τάχθηκαν υπέρ του Trump, ανάμεσά τους και ο νυν κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Henry McMaster.
«Καταλαβαίνουν ότι είμαι ο μόνος υποψήφιος σε αυτήν την κούρσα που πρόκειται να σώσει την Αμερική και θα απαλλαγούμε από αυτήν την καταστροφή του Biden», είπε ο Trump.
Η Haley έχει εντείνει τις επιθέσεις της κατά του Trump τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ της και σε βάρος του Trump.
Η Haley συγκεκριμένα έθεσε υπό αμφισβήτηση το εάν και κατά πόσον ο Donald Trump —το αδιαφιλονίκητο φαβορί της κούρσας— είναι διανοητικά ικανός να κυβερνήσει, αφού ο 77χρονος πρώην πρόεδρος φάνηκε να την μπερδεύει επί σκηνής με άλλη πολιτικό.
Κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης που έγινε την Παρασκευή, 19/1 ο κ. Trump αναφέρθηκε επανειλημμένα στην Haley προφέροντας το όνομά της ενώ αναφερόταν στην επίθεση των οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο, την 6η Ιανουαρίου 2021.
«Η Nikki Haley είναι αρμόδια για την ασφάλεια, της προσφέραμε 10.000 ανθρώπους, στρατιώτες, εθνοφρουρά, ό,τι ήθελε. Αρνήθηκε», είπε.
Στο παρελθόν, ο Trump είχε κατηγορήσει τη Δημοκρατική Nancy Pelosi, τότε πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, πως απέρριψε αυτή την προσφορά.
«Δεν ήμουν καν στην Ουάσιγκτον την 6η Ιανουαρίου!», αντέτεινε η κυρία Haley, απευθυνόμενη σε ψηφοφόρους στο Νιου Χάμσαΐρ.

Haley: Θέλουμε εκλογές με δύο υποψήφιους 80άρηδες;

«Η ανησυχία μου είναι πως, χωρίς να θέλω να πω τίποτε προσβλητικό, όταν το θέμα είναι ο χειρισμός πιεστικών υποθέσεων της προεδρίας, δεν μπορείς να έχεις κάποιον που αναρωτιέσαι αν είναι διανοητικά κατάλληλος να το κάνει», πρόσθεσε.
Η πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας και πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ, που μόλις έγινε 52 ετών, έθιξε το ζήτημα και κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Fox News:
«Δεν λέω πως είναι όπως ο Joe Biden, αυτό που λέω όμως είναι: θέλουμε στ’ αλήθεια να έχουμε δυο ογδοντάρηδες υποψήφιους για την προεδρία;», σφυροκόπησε.
«Θέλουμε στ’ αλήθεια οι πρόεδροί μας να ξεχνούν ονόματα ενώ καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Putin και τον Xi και τον Kim;», συμπλήρωσε, αναφερόμενη αντίστοιχα στον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin, στον πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping και στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Yong Un.
Ο ίδιος ο κ. Donald Trump ειρωνεύεται συχνά τις γκάφες και την ηλικία του διαδόχου του στην προεδρία, του κ. Biden, τον οποίο παρουσιάζει περίπου ως πάσχοντα από άνοια.
Ο Donald Trump κατήγαγε πάντως συντριπτική νίκη στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των ρεπουμλικάνων στην Αϊόβα που έγιναν την περασμένη Τρίτη 16/1 και ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο στο Νιου Χαμσάιρ.
Σήμερα Κυριακή 21/1 Trump και Haley ολοκληρώνουν την εκστρατεία τους για τις προκριματικές του Νιου Χάμσαϊρ που θα γίνουν την Τρίτη 23/1.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software