Αμετακίνητος ο Όρμπαν – Παραμένει το οικονομικό βέτο στην Ουκρανία – «Πρέπει να είναι εκτός του προϋπολογισμού της ΕΕ»

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ουγγαρία απέχει πολύ από το να καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη βοήθεια προς την Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, Γκέργκελι Γκουλιάς.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Gulyás είπε επίσης ότι η Σουηδία δεν έχει κάνει τίποτα για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στην επιλεξιμότητά της για ένταξη στο ΝΑΤΟ και φαίνεται ότι η ένταξη στη συμμαχία δεν αποτελεί προτεραιότητα για αυτήν τη χώρα.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος μπλοκάρει μια ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για τέσσερα χρόνια για την Ουκρανία, ζήτησε ρητά την Πέμπτη να χορηγείται αυτή η βοήθεια εκτός του προϋπολογισμού της ΕΕ και να επανεξετάζεται ετησίως, αναφέρει το France Presse.

Το ουγγρικό κοινοβούλιο δεν υποστήριξε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ επειδή η Στοκχόλμη επέκρινε τη χώρα ότι δεν σέβεται τους κανόνες της δημοκρατίας.

Η Σουηδία κάθεται στον «κλυδωνιζόμενο θρόνο της ηθικής ανωτερότητας», έγραψε πρόσφατα εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης. Όμως, στα παρασκήνια, αξιωματούχοι και ειδικοί λένε ότι πέρα από τη στρατηγική εσωτερικής πολιτικής της Ουγγαρίας, η απόφαση της Βουδαπέστης έχει να κάνει με τις στενές σχέσεις της με την Άγκυρα και τη Μόσχα.

TAGS: