Οι Τούρκοι φοβούνται & αποδέχονται την ανωτερότητα των ΕΔ : ''Κλειδώνουν την Α. Μεσόγειο οι Έλληνες - Είναι έτοιμοι για πόλεμο''

0
0
0
s2smodern

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Μας φοβούνται ξεκάθαρα οι Τούρκοι και το ''ομολογούν'' πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο.

Σάλος έχει δημιουργηθεί από το πρωί στα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία ως γνωστόν ελέγχονται πλήρως από τον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Οι ''γείτονες'' πάγωσαν με την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο αποφάσισε την εδραίωση της νέας Διοίκησης Επιχειρήσεων Ανατολικής Μεσογείου (ΔΕΑΜ), με έδρα τον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα, προχωρεί με ταχείς βηματισμούς η στρατιωτική ηγεσία.

Αυτή η κίνηση στην κυριολεξία φόβισε τους Τούρκους και μάλιστα έφθασαν στο σημείο να γράψουν ''πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για πόλεμο''.

Προφανώς και η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη για πόλεμο. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν καλά. Ξέρουν πως εάν κάνουν το λάθος θα υποστούν βαρύτατες απώλειες από την ελληνική πολεμική μηχανή.

Τι αναφέρουν:

Ο αγώνας στην Ανατολική Μεσόγειο ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα γίνεται τώρα πιο έντονος. Η Αθήνα ισχυροποιεί την παρουσία της στην περιοχή, καθώς πλέον στη Σούδα θα βρίσκεται σε μόνιμη βάση μια πυραυλάκατος της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών, με προφανή την στόχευση ενίσχυσης των δυνατοτήτων παρέμβασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα στο παιχνίδι οι Έλληνες βάζουν και τη Γαλλία, καθώς πριν λίγες ώρες υπέγραψαν μία σειρά από συμφωνίες σε εξοπλιστικά προγράμματα''

Εν συνεχεία το άρθρο αναφέρεται και στις δηλώσεις του κ. Κωσταράκου για το ζήτημα

''Εξαιρετικά ενθαρρυντική η είδηση που εμφανίστηκε στα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες, για τη δημιουργία Διοίκησης Επιχειρήσεων Ανατολικής Μεσογείου και μόνιμη ανάπτυξη ναυτικής δύναμης του Στόλου μας στη Σούδα. Δείχνει ότι πολλά έχουν αλλάξει στην Άμυνα και κυρίως στο ΠΝ. Είναι σημαντικό ότι επιτέλους αντιδρούμε στις επιχειρησιακές απαιτήσεις όπως αυτές διαμορφώνονται (δυστυχώς από τους γείτονες μας) στη ΝΑ Μεσόγειο ενώ παράλληλα υλοποιούμε (όπως έπρεπε από χρόνια) και τις εντολές της Βουλής. Η Βουλή των Ελλήνων το 2013, μετά από 2 εξάωρες συνεδριάσεις, έδωσε την έγκριση στις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά και σε αλλά Τμήματα των ΕΔ, να μετατοπίσουν τη διάταξη τους προς τα Νότιο Ανατολικά για την αντιμετώπιση επιχειρησιακών εξελίξεων που αναμενόντουσαν εκεί.''

Με λίγα λόγια, ''τρέχουν'' και δεν φτάνουν στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό διότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο. Είναι σαφές, πως παρά την αδράνεια της εξωτερικής μας πολιτικής, ο Ελληνικός Στόλος είναι πανέτοιμος, όπως και άπαντες στις ΕΔ. Η μη ορθή στάση των Ελληνικών Κυβερνήσεων δεν σημαίνει και απαραίτητα πως η Άγκυρα μπορεί να προχωρήσει και να ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τουρκία, Ερντογάν, Εθνική Άμυνα, Α. Μεσόγειος, ελληνικές ΕΔe-genius.gr ...intelligent web software