Γάζα: Οι Ισραηλινοί «ξηλώνουν» νεκροταφεία με πρόσχημα την αναζήτηση ομήρων – Σοκαριστικές αποκαλύψεις

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις σχετικά με ισραηλινές επιχειρήσεις ακόμη και σε νεκροταφεία στη Γάζα, υπό το πρόσχημα της διαδικασίας «αναζήτησης και ταυτοποίησης ομήρων».

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του CNN«οι ισραηλινές δυνάμεις προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε κοιμητήριο στη Χαν Γιουνίς, ενώ προχώρησαν και σε εκταφή νεκρών. Πρόκειται για επιχειρήσεις που αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου αναζήτησης για τα υπολείμματα σορών από ομήρους».

«Σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους, η στοχευμένη επίθεση σε κοιμητήριο μπορεί να χαρακτηριστεί ως έγκλημα πολέμου, εκτός ορισμένων περιστάσεων που σχετίζονται με τη μετατροπή της τοποθεσίας σε στρατιωτικό στόχο. Οι αναφορές περί αρπαγής σορών από κοιμητήρια είχαν «φουντώσει» στα social media, ενώ αυτή ήταν η πρώτη φορά που το IDF παραδέχεται ότι έγιναν εκταφές».

Δορυφορική εικόνα από τη Maxar στις 15 Ιανουαρίου έδειξε ότι η περιοχή που βρίσκεται το κοιμητήριο δεν έχει υποστεί “ενοχλήσεις”, «γεγονός που σημαίνει ότι οι ισραηλινές επιχειρήσεις συνέβησαν από την περασμένη Δευτέρα έως τις 17 Ιανουαρίου που το IDF μετέβη στην περιοχή», αναφέρει το ρεπορτάζ.

«Η επιχείρηση του IDF γύρω από την περιοχή του κοιμητηρίου, που περιλαμβάνει το συγκρότημα κτιρίων του νοσοκομείου Αλ Νάσερ και ένα ιορδανικό νοσοκομείο, έσπειραν τον πανικό, σύμφωνα με τα όσα προβάλλουν βίντεο από την περιοχή και με τα όσα καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες».

TAGS: