Επιμένει η κυβέρνηση για τις κλειστές Δομές - Μουτζούρης: «Καμία μπουλντόζα τη Δευτέρα»

0
0
0
s2smodern

Αδιέξοδο χωρίς τέλος έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους νησιώτες και την κυβέρνηση εξαιτίας του προσφυγικού και συγκεκριμένα των νέων κλειστών Δομών. Από την μία πλευρά, η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως από αύριο, Δευτέρα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία των νέων Δομών στις εκτάσεις που έχουν επιταχθεί στα νησιά, ενώ από την άλλη ο Κώστας Μουτζούρης τονίζει πως αύριο δεν πρόκειται να μπει καμία μπουλντόζα στα νησιά τους.

Η κυβέρνηση ασκεί μπουλινγκ στους νησιώτες «Μια ολόκληρη κυβέρνηση ασκεί μπούλινγκ στους νησιώτες» ανέφερε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζουρης, τονίζοντας πως ο υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης είναι άφαντος τις τελευταίες μέρες.

«Εδώ και 4 μέρες ο κ. Μηταράκης έχει διακόψει την επαφή», ενώ στη συνέχεια ζήτησε να γίνει συζήτηση με την κυβέρνηση από μηδενική βάση και έκανε έκκληση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη να παρέμβει. Δεν μίλησα εγώ για βραχονησίδες, αλλά υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ Σχετικά, με το σχόλιο για μεταφορά των προσφύγων σε βραχονησίδες, ο κ. Μουτζούρης είπε πως δεν μίλησε ποτέ για βραχονησίδες, αντιθέτως ακούστηκε από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ ως λύση. Τέλος, ζήτησε διάλογο σήμερα ή αύριο με την κυβέρνηση για μια ειρηνική εξεύρεση λύσης και όχι με ΜΑΤ.

«Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα βρει λύση μέχρι και αύριο», συμπλήρωσε. Κουμουτσάκος: Oι βραχονησίδες δεν είναι το πλάνο της κυβέρνησης Από την άλλη πλευρά στο θέμα της μεταφοράς προσφύγων σε βραχονησίδες, ο Γιώργος Κουμουτσάος είχε δηλώσει το Σάββατο πως οι βραχονησίδες δεν είναι το πλάνο της κυβέρνησης. Όπως είχε εξηγήσει ο κ. Κουμουτσάκος, υπήρξαν κάποιες σκέψεις σε τοπικό επίπεδο στη Μυτιλήνη «κυρίως για ένα νησί κοντά στην ακτή να χρησιμοποιηθεί. Αυτό απαιτεί εξ υπαρχής μεγάλες δομές, εκ θεμελίων διαμόρφωση του κέντρου, θα πάρει πάρα πολύ χρόνο, την ώρα που θα έχουμε τις πιέσεις, αυτό δεν μπορεί να γίνει» και πρόσθεσε ότι «εν πάση περιπτώσει η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει την πολιτική της και αυτήν θα κάνει. Είναι επεξεργασμένη πολιτική, προχωράμε με δημοκρατική αυστηρότητα». Μηταράκης: H κυβέρνηση δεν θα δεχθεί καμία μόνιμη παραμονή μεταναστών στην ακριτική Ελλάδα Την ίδια ώρα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ξεκαθάρισε σε συνέντευξη του στη RealNews πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί καμία μόνιμη παραμονή μεταναστών στην ακριτική Ελλάδα.

«Στα κλειστά κέντρα θα παραμένουν σε περιορισμό, όπως προβλέπει η νομοθεσία, όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά, όσοι έχουν αρνητική απόφαση β’ βαθμού και άρα πρέπει να επιστραφούν και οι νεοαφιχθέντες. Ο γενικός πληθυσμός θα έχει δικαίωμα εξόδου για κάποιες ώρες την ημέρα. Το βράδυ θα είναι κλειστά για όλους τα κέντρα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους και περιορίζοντας περιστατικά εγκληματικότητας», τόνισε ο κ. Μηταράκης. Πάντως άνευ απρόοπτου και σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, αύριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία των νέων Δομών προσφύγων στις εκτάσεις που έχουν επιταχθεί στα νησιά.

Η απόφαση διενέργειας διαγωνισμού με διαδικασία διαπραγμάτευσης αναρτήθηκε στη Διαύγεια για της περιοχές των νησιών της Μυτιλήνης, της Χίου και της Σάμου. Η εν λόγω απόφαση αφορά στην πραγματοποίηση άμεσων εργασιών στις εκτάσεις που προορίζονται για τις εγκαταστάσεις περιφερειακών υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων συγκεκριμένα στα επιταγμένα γεωτεμάχια, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και την κατασκευή περιμετρικής περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ. Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 24/2 και θα πραγματοποιηθούν στις εκτάσεις που έχουν επιταχθεί. Οι εργασίες περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες καθαρισμού των γηπέδων, καθώς και διαμόρφωσης προσβάσεων, την κατασκευή περιμετρικής περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ αλλά και τοποθέτηση θυρών πεζών και οχημάτων. Πρόκειται για εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στην τοποθεσία «Κρητικού Λάκος/Ψείρα» στο δήμο Χίου, «Καράβας» στη Μυτιλήνη και «Ζερβού» στο δήμο Ανατολικής Σάμου. Σχετικά με τη δαπάνη των υπό ανάθεση έργων, ανέρχεται σε 1.098.032,83 ευρώ για τις εργασίες περίφραξης και καθαρισμού στη Χίο, 899.434,53 ευρώ για το αντίστοιχο έργο στη Μυτιλήνη και 997.576,84 ευρώ για τη Σάμο.

κυβέρνηση, Λαθρομετανάστες, Νησιά, Ροέςe-genius.gr ...intelligent web software