Οι Χούθι κλείνουν εργοστάσια αυτοκινήτων στην Ευρώπη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μετά από τις επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, η Volvo και η Tesla σταμάτησαν προσωρινά την παραγωγή σε ευρωπαϊκά εργοστάσια λόγω της διακοπής των παραδόσεων εξαρτημάτων από την Ασία.

Το εργοστάσιο της Volvo στη Γάνδη του Βελγίου θα διακόψει την παραγωγή για τρεις ημέρες, καθώς τα πλοία έπρεπε να αναδρομολογηθούν, επηρεάζοντας την παράδοση κιβωτίων ταχυτήτων.

Η Tesla θα αναστείλει την παραγωγή των περισσότερων αυτοκινήτων στο εργοστάσιό της στο Βερολίνο από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου, χωρίς να διευκρινίσει τον λόγο.

Η Stellantis, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί αεροπορικές μεταφορές για τη διαχείριση των διακοπών εφοδιασμού, με περιορισμένες επιπτώσεις στην παραγωγή που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής.

Οι επιθέσεις των μαχητών Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν ανάγκασαν τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να αποφύγουν τη διώρυγα του Σουέζ, οδηγώντας σε αναδρομολόγηση μέσω της μακρύτερης διαδρομής του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας και προκαλώντας καθυστερήσεις και αυξημένο κόστος μεταφοράς.

Μεγάλοι πλοιοκτήτες πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, όπως η Maersk, αναμένουν ότι αυτή η αλλαγή δρομολόγησης θα συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον.

Ενώ ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η BMW και η Renault, δηλώνουν ότι η παραγωγή τους δεν επηρεάζεται, οι διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού, ιδίως από την Ασία, ενδέχεται να επηρεάσουν περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες τους επόμενους μήνες.

Η Tesla, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα για εξαρτήματα μπαταριών, αντιμετωπίζει συνεχείς κινδύνους παραγωγής λόγω της μεταφοράς μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.

TAGS: