«Λόγχη» και «Αναπνευστήρ» - Σε εξέλιξη ασκήσεις του ΠΝ με μονάδες επιφανείας και υποβρύχια

0
0
0
s2smodern

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η άσκηση “Λόγχη”, η οποία είναι προκεχωρημένη άσκηση πυρών, στο Μυρτώο Πέλαγος. Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος μονάδες κρούσεως επιφανείας.

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 18 έως την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 διεξήχθη η προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας «ΛΟΓΧΗ» (προκεχωρημένη άσκηση πυρών), με τη συμμετοχή πλοίων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης, καθώς και της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Ταυτόχρονα, ανατολικά της Κρήτης πραγματοποιείται η άσκηση “Αναπνευστήρ” με την συμμετοχή υποβρυχίων. Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα ελληνικά υποβρύχια “Παπανικολής”, Τype 214 που έχουν απλώσει δίχτυ προστασίας σε Κάρπαθο και Ρόδο, μέχρι το Καστελλόριζο.

Ταυτόχρονα, μονάδες επιφανείας αλλά και υποβρύχια συμμετέχουν στις πολυεθνικές δυνάμεις και διασυμμαχικές επιχειρήσεις/ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου.

Την ίδια στιγμή η τουρκική παρουσία με φρεγάτα στην Λιβύη αφορά την τουρκική φρεγάτα Salih Reis, κλάσης ΜΕΚΟ, η οποία συμμετέχει στην ΝΑΤΟϊκή δύναμη SNMG2, στην οποία παίρνει μέρος και η Ελλάδα με την φρεγάτα “Αιγαίο” καθώς και ο Καναδάς με την Ιταλία, με μία φρεγάτα η κάθε μία. Μάλιστα, ολοκληρώνοντας την άσκηση και τα 4 πλοία θα κατευθυνθούν προς την Ιταλία.

 

 

Ασκήσεις, Πολεμικό Ναυτικό, Ανατολική Μεσόγειος, Μυρτώο Πέλαγοςe-genius.gr ...intelligent web software